UE, apel la Rusia sa inceteze CONFLICTUL. DECLARATIE BOMBA: Rusia e practic in RAZBOI contra Europei

UE, apel la Rusia sa inceteze CONFLICTUL. DECLARATIE BOMBA: Rusia e practic in RAZBOI contra Europei

"Rusia este in stare de razboi cu Ucraina, o tara care vrea sa faca parte din Europa, ceea ce inseamna ca Moscova este practic in razboi contra Europei", a declarat Grybauskaite, la sosirea sa la summitul european de la Bruxelles, in conditiile in care apar tot mai multe informatii privind incursiuni ale trupelor ruse in Ucraina, dezmintite de Moscova.

acum 85 luni (31 Aug 2014)

"Dar suntem prea aproape de frontiera de unde nu mai exista intoarcere", a subliniat el, acuzand din nou Rusia ca a trimis trupe si tancuri pe teritoriul ucrainean.

"In prezent, vorbim de soarta Ucrainei, dar maine ar putea fi cea a securitatii si stabilitatii Europei", a apreciat el.

"Pot spune ca agresiunea rusa nu va ramane fara raspuns din partea UE", a declarat Porosenko, care ii va informa dupa-amiaza pe sefii de state si de guverne despre situatia din estul Ucrainei.

UE face apel la Rusia sa inceteze "agresiunea" impotriva Ucrainei

Sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, a facut apel la Rusia sa inceteze "agresiunea" impotriva Ucrainei, sambata, la finalul unei reuniuni informale a ministrilor de Externe, la Milano, relateaza AFP.

"Toti ministrii si-au exprimat profunda ingrijorare pe tema recentei agresiuni a trupelor ruse" contra Ucrainei, a declarat Ashton, inainte de a merge la Bruxelles pentru a participa la un summit al sefilor de state si de Guverne, care se va concentra pe raspunsul care va fi dat in urma escaladarii crizei ucrainene.

Ea a subliniat ca cei 28 de lideri trebuie sa decida masurile care vor fi adoptate.

UE a inasprit sanctiunile la adresa Moscovei la sfarsitul lui iulie, adoptand pentru prima data masuri care vizeaza economia rusa.

"Cerem Rusiei sa puna capat ostilitatilor si fluxului de arme si personal in zona de conflict si sa-si retraga fortele din Ucraina", a adaugat Ashton, care s-a exprimat alaturi de ministrul italian de Externe, Federica Mogherini. Este nevoie de o solutie durabila care sa respecte suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei", a adaugat Ashton.

Rusia este "practic in razboi contra Europei", afirma presedinta Lituaniei

Rusia este "practic in razboi contra Europei", a afirmat sambata presedinta lituaniana, Dalia Grybauskaite, facand apel la europeni sa trimita material militar Ucrainei, relateaza AFP.

"Rusia este... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro