UE ameninta Ungaria cu o sabie boanta | ANALIZA DW

Comisia Europeana critica permanent guvernul national-conservator al lui Viktor Orban, dar premierului ungar nu-i prea pasa de aceste critici, subliniaza o analiza publicata de Deutsche Welle. Comisia Europeana a aplicat o noua procedura de constatare a neindeplinirii obligatiilor Ungariei in legea privind ONG-urile, iar cu privire la legea universitatilor a fost declansata chiar o noua procedura de infringement.

acum 79 luni (14 Jul 2017)

Comisia Europeana critica permanent guvernul national-conservator al lui Viktor Orban, dar premierului ungar nu-i prea pasa de aceste critici, subliniaza o analiza publicata de Deutsche Welle.

Jurnalistul Christoph Hasselbach constata chiar ca, in ce-l priveste pe Orban, "critica de la Bruxelles pare sa-i pice chiar bine". Comisia Europeana a aplicat o noua procedura de constatare a neindeplinirii obligatiilor Ungariei in legea privind ONG-urile, iar cu privire la legea universitatilor a fost declansata chiar o noua procedura de infringement. Amnesty a salutat, intr-un comunicat, mesajul primit de la Bruxelles: "Legea Ungariei cu privire la ONG-uri este menita sa stigmatizeze si sa defaimeze aceste organziatii. Pasul anuntat de Comisie constituie un semnal puternic, care arata ca asemenea atacuri la adresa societatii civile nu vor fi tolerate in UE".

In cel de-al doilea caz, procedura de infringement a fost declansata in aprilie.

Dar premierul Orban nu are motive sa se teme de UE. De altfel, europarlamentarii partidului sau, Fidesz, fac parte din grupul Partidului Popular European (PPE).

Intr-o oarecare masura, presedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, trateaza tendintele autoritare cu o doza de umor: la un summit in 2015, l-a intampinat pe Orban cu cuvintele "Buna, dictatorule", relateaza DW. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro