Udrea interogheaza DNA pe Facebook: "De ce pe Blaga si pe ceilalti nu ii intreaba nimeni?"

Udrea interogheaza DNA pe Facebook:

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Elena Udrea, in perioada in care era ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acesteia (Stefan Lungu, consilier personal al ministrului, Ana Maria Topoliceanu, director CNI, Gheorghe Nastasia, secretar general al ministerului si Tudor Liberiu Breazu, asistent personal) ar fi primit, cu stiinta Elenei Udrea, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de minister.

acum 75 luni (25 Apr 2015)

Din spatele gratiilor, fostul ministru a criticat din nou astazi masura arestarii sale preventive, dispuse de judecatorii Curtii Cupreme la propunerea procurorilor DNA.

Elena Udrea face insa si comentarii legate de alte dosare instrumentate in aceasta perioada de DNA. Unul este cazul ANRP in care Udrea se solidarizeaza cu fostul presedinte al ANI, retinut sub acuyatia de abuz in serviciu pentru perioada cand era membru al Comisiei de restituire a proprietatilor. "Oameni precum Crinuta Dumitrean sau Sergiu Diacomatu, beneficiari directi ai mitelor de la ANRP, acuzati ca au primit multe milioane de euro mita, stau bine-merci in arest la domiciliu si mai si cer control judiciar. Asta in conditiile in care Horia Georgescu, acuzat de abuz in serviciu, sta si el in arest", recapituleaza "echipa de comuncare" in numele Elenei Udrea. Aproape numai despre asta se discuta, dar nimeni nu-i intreaba pe vechii PDL-isti, deveniti noi PNL-isti, cum ramane cu acuzatiile aduse de Dorin Cocos si de Gabriel Sandu privind finantarea PDL. Daca Udrea sta in arest acuzata fiind ca a facut parte dintr-un Guvern care a taiat pensii si salarii, de ce pe Blaga si pe ceilalti nu-i intreaba nimeni de acuzatiile concrete aduse impotriva lor?", se arata in postarea de pe pagina fostului ministru in care fanii sai sunt, in final intrebati, ce cred ca "trebuie sa faca Udrea pentru ca procesul sau sa se desfasoare cu ea in libertate sau macar in arest la domiciliu".

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis, marti, sa o trimita in judecata pe Elena Udrea in acest caz, fiind acuzata de luare de mita (trei infractiuni), abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Elena Udrea, in perioada in care era ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, ar fi coordon... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro