Udrea, foehnul si sutienul: ce sanse are strategia de victimizare a fostei doamne Cocos

Relatarea Elenei Udrea, prima de acest fel, dar si textele publicate ulterior pe contul sau de Facebook, in care ii indeamna ironic, pe procurori, sa o "arda pe rug" au starnit reactii variate in randul jurnalistilor si analistilor politici. Elena Udrea isi continua campania de atragere a simpatiei, care nu cred ca functioneaza si nici nu o ajuta in mod concret asa cum acelasi tip de abordare nu i-a ajutat nici pe alti condamnati celebri inaintea ei", a explicat analistul.

acum 108 luni (25 Feb 2015)

Daca la inceputul lunii februarie Elena Udrea le reprosa "marilor barbati de stat" ca stau ascunsi, in vreme ce ea se lupta cu generalul Florian Coldea, fostul ministru si-a schimbat intre timp abordarea. Udrea, care a inceput sa formuleze acuzatii la scurt timp dupa ce a intrat in vizorul procurorilor, a ajuns, la inceputul saptamanii, sa se planga in plenul Camerei Deputatilor pentru conditiile din penitenciare. nu ma voi da cu mir, nu voi citi acatiste, nu voi spune rugaciuni, chiar daca pare ca functioneaza. Pe 10 februarie am fost retinuta, pe 11 am fost arestata pentru 30 de zile. Am fost dusa in arestul Politiei, mi-au luat sutienul, am fost dusa intr-o camera de trei pe trei. As fi vrut sa vin in catuse, sa le puteti vedea, sa le puteti atinge", a spus Elena Udrea si, dupa cum s-a vazut la rezultatul votului, zeci de alesi au fost impresionati.

Relatarea Elenei Udrea, prima de acest fel, dar si textele publicate ulterior pe contul sau de Facebook, in care ii indeamna ironic, pe procurori, sa o "arda pe rug" au starnit reactii variate in randul jurnalistilor si analistilor politici. Desi Udrea nu a avut, intr-adevar, mir si acatiste, ea incearca, totusi, sa atraga simpatia, spun analisti, comentatori si jurnalisti. E pentru prima oara cand cineva, in cuvinte putine si pline de sens, descrie ce se intampla intr-o astfel de situatie. Insistenta pe detalii, poate explicabile in absolut: exista pericolul ca un inculpat de genul feminin sa se poata strangula cu propriul sutien", a comentat Hurezeanu, la Digi 24.

"O strategie de imagine"

Analistul politic Dan Ionescu a interpretat, pentru "Adevarul", aceste gesturi si declaratii ale Elenei Udrea. Are un inteles mai larg care curpinde si lipsa diferentierii pe baza de sex, asa ca discursul in care se lanseaza Elena Udrea nu are realmente nici o baza.

E doar o strategie de imagine care nu vad cum o poate ajuta in cadru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro