UDMR reia "ofensiva" la adresa PSD. "Perioada de garantie a unui Guvern in Romania e de sase luni"

UDMR reia

Proiectul de lege propus de UDMR care prevede reducerea pragului de reprezentare de la 20% la 10% pentru folosirea limbii materne in administratia publica locala a fost respins, pe 4 octombrie, de Camera Deputatilor, dupa ce 256 de alesi au votat impotriva si doar 21 "pentru".

acum 24 luni (11 Feb 2018)

"Perioada de garantie a unui Guvern in Romania e de sase luni", a afirmat liderul UDMR, formatiune care a votat insa alaturi de PSD si ALDE Guvernul Dancila. Cu toate ca inainte de acest vot de incredere liderul UDMR ii ironizase pe social-democrati, formatiunea condusa de Liviu Dragnea a pus umarul la trecerea proiectului de lege prin care e infiintat un liceu maghiar in Targu-Mures.

Acum, UDMR le arata celor de la PSD ca sprijinul lor va fi conditonat si de sustinerea altor proiecte de lege sensibile, cum este cel privind reducerea de la 20% la 10% a pragului privind folosirea limbii materne in institutiile publice. Noi i-am ajutat cand au avut nevoie, asa ca si ei pot ajunge la un consens cu noi", au declarat surse politice referitor la proiectul care se afla acum la Senat si care a fost respins in toamna de Camera Deputatilor.

Proiectul de lege propus de UDMR care prevede reducerea pragului de reprezentare de la 20% la 10% pentru folosirea limbii materne in administratia publica locala a fost respins, pe 4 octombrie, de Camera Deputatilor, dupa ce 256 de alesi au votat impotriva si doar 21 "pentru". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro