Ucrainenii vor putea circula fara vize in Uniunea Europeana. Reactia separatistilor din estul tarii

Ucrainenii vor putea circula fara vize in Uniunea Europeana. Reactia separatistilor din estul tarii

Potrivit corespondentului de la Bruxelles al postului de radio "Europa Libera", Rikard Jozwiak, citat de UNIAN, adoptarea deciziei cu privire la regimul liberalizat de circulatie pentru Ucraina in Parlamentul European si Consiliul UE va avea loc in luna mai. Tot ce se stie acum este ca incaperile, inventarul si ajutoarele umanitare sunt blocate, voluntarii misiunii nu au acces la ele, iar cei peste jumatate de milion de persoane care beneficiaza de ajutor din partea institutiei de binefacere nu-si vor putea primi pachetele care le asigura supravietuirea.

acum 75 luni (1 Mar 2017)

>

Vestea a fost comunicata presei de misiunea Ucrainei la Uniunea Europeana. Potrivit mesajului transmis de diplomatii ucraineni, "Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European si Comisia Europeana au ajuns la o intelegere cu privire la punerea la dispozitie, pentru Ucraina, a regimului de circulatie fara vize, decizia urmand sa fie confirmata, joi, la Comitetul reprezentantilor permanenti ai statelor membre ale Uniunii Europene (COREPER)".

Potrivit corespondentului de la Bruxelles al postului de radio "Europa Libera", Rikard Jozwiak, citat de UNIAN, adoptarea deciziei cu privire la regimul liberalizat de circulatie pentru Ucraina in Parlamentul European si Consiliul UE va avea loc in luna mai.

UNIAN informeaza ca decizia va putea intra in vigoare doar impreuna cu noul mecanism de suspendare temporara a regimului liberalizat de circulatie cu orice tara din lume care are acest aranjament cu UE. Mecanismul a fost adoptat de Consiliul UE luni, dupa ce, pe 10 februarie, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, declarase ca Ucraina va primi regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeana pana in vara acestui an.

Atingerea certitudinii cu privire la eliminarea vizelor pentru cetatenii ucraineni este insotita de actiuni provocatoare din partea organizatiilor teroriste "republica populara Donetk" si "republica populara Lugansk" care ocupa estul Ucrainei. Potrivit comunicatului sau de presa, misiunea umanitara nu dispune de informatii demne de incredere cu privire la motivele acestor actiuni. Tot ce se stie acum este ca incaperile, inventarul si ajutoarele umanitare sunt blocate, voluntarii misiunii nu au acces la ele, iar cei peste jumatate de milion de persoane care beneficiaza de ajutor din partea institutiei de binefacere nu-si vor putea primi pachetele care le asigura supravietuirea.

Conducerile celor doua organizatii teroriste, care se erijeaza in autoritati publice pe teritoriile pe care le controleaza pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro