Ucraina vrea sa interzica accesul lui Marine Le Pen in tara, dupa comentarii privind Crimeea

Ucraina vrea sa interzica accesul lui Marine Le Pen in tara, dupa comentarii privind Crimeea

Liderul extremei drepte, Marine Le Pen, a fost citat de televiziunea franceza spunand ca anexarea peninsulei Crimeea de catre Rusia nu a fost ilegala, deoarece oamenii din Crimeea au ales sa se alature Rusiei printr-un referendum, o pozitie pe care Kiev o disputa cu vehementa.

acum 88 luni (5 Jan 2017)

Liderul extremei drepte, Marine Le Pen, a fost citat de televiziunea franceza spunand ca anexarea peninsulei Crimeea de catre Rusia nu a fost ilegala, deoarece oamenii din Crimeea au ales sa se alature Rusiei printr-un referendum, o pozitie pe care Kiev o disputa cu vehementa. Referendumul a fost, de asemenea, declarat ilegal de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite.

Facand aluzie la Le Pen, ministerul de externe ucrainean a transmis intr-o declaratie: "Facand afirmatii care repeta propaganda Kremlinului, politicianul francez arata lipsa de respect pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei si ignora complet principiile fundamentale ale dreptului international".

Biroul lui Le Pen a respins amenintarea, spunand ca nu a avut intentia de a vizita Ucraina.

"Marine Le Pen nu a avut nicio intentie de a merge acolo (in Ucraina), oricum. Aceasta problema va fi rezolvata prin canale diplomatice, atunci cand ea devine presedinte al Republicii (franceze)", a spus pentru Reuters un purtator de cuvant al lui Le Pen.

Relatiile dintre Ucraina si Rusia s-au racit dupa anexarea de catre Rusia a peninsulei Crimeea si instalarea unui focar ulterior de lupta separatista pro-rusa in estul Ucrainei, care a ucis in jur de 10.000 de oameni, in ciuda unui acord de incetare a focului in vigoare.

Sondajele de opinie au aratat in mod constant ca Le Pen va ajunge in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta, care va avea loc in luna mai, dar va pierde in fata unui candidat mai favorabil, precum conservatorul Fillon. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro