Ucraina isi va construi nave militare compatibile cu navele romanesti

Ucraina este stat partener cu NATO si vrea sa intre in Alianta Atlantica Fata de Ucraina, cele mai apropiate porturi NATO de la Marea Neagra sunt cele romanesti.

acum 104 luni (10 Apr 2015)

Ucraina are nevoie sa-si construiasca vase militare in propriile santiere navale, dar acestea vor fi compatibile cu navele militare ale Romaniei si ale celorlalte tari NATO.

"Presedintele a spus, in timp ce se afla la Odessa, ca flota noastra trebuie sa fie moderna si compatibila cu navele de lupta ale NATO. O prioritate va fi construirea de nave noi in Ucraina", a anuntat purtatorul de cuvant al liderului de la Kiev, Svyatoslav Tsegolko, pe contul sau de Twitter.

Ucraina este stat partener cu NATO si vrea sa intre in Alianta Atlantica

Fata de Ucraina, cele mai apropiate porturi NATO de la Marea Neagra sunt cele romanesti. De asemenea, navele militare romanesti sunt permanent prezente in Marea Neagra, alaturi de navele celorlalte tari NATO riverane - Bulgaria si Turcia.

Pentru a participa la exercitii si la misiuni de lupta ale NATO, vasele militare din statele partenere (cum este cazul Ucrainei) trebuie sa fie compatibile cu navele NATO. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro