Ucigasul politistului din Suceava are un frate dat in urmarire internationala

Ucigasul politistului din Suceava are un frate dat in urmarire internationala

Agresorul a declarat ca recunoaste fapta, dar nu o regreta: "M-au inchis pe nedrept" Lider sindical in Politie, dupa moartea violenta a unui coleg la Suceava: "Carmen Dan sa ia masuri sau sa-si dea demisia" Peronul garii unde un politist a fost omorat cu zeci de lovituri de cutit s-a transformat in loc de pelerinaj: "Pacat, pleci si nu stii daca te mai intorci acasa" Politistul ucis in gara din Suceava, decorat post-mortem cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler de presedintele Iohannis

acum 42 luni (25 Jul 2017)

Alexandru Besa este fratele lui Ioan Besa, cel care l-a omorat cu 40 de lovituri de cutit pe politistul Sorin Vezeteu pe peronul Garii Burdujeni din municipiul Suceava.

Alexandru Besa (24 de ani) are de executat doi ani si patru luni de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de loviri sau alte violente, amenintare, distrugere si ultraj. El a fost prins in noaptea de 21 spre 22 iulie 2017, la ora 01.30, de catre politistii germani, fiind arestat in vederea extradarii sale in Romania.

"In urma actiunii de cooperare politieneasca, in urma unui control de rutina efectuat in Germania a fost identificat Alexandru Besa, care figura ca urmarit la nivel international in baza mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea emis de catre sectia penala a Judecatoriei Gura Humorului, mandatul fiind emis pentru mai multe fapte de violenta si ultraj. Condamnatul a fost identificat de catre autoritatile germane, se afla in custodia lor, urmand a fi extradat in Romania pentru ispasirea pedepsei", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, comisarul de politie Ionut Epureanu.

La data de 20 februarie 2017, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Alexandru Besa, din comuna Valea Moldovei, la doi ani si patru luni de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de ultraj, lovirea sau alte violente asupra unui membru de familie, distrugere si amenintare, decizia magistratilor suceveni fiind una definitiva.

Anchetatorii au stabilit ca la data de 30 martie 2015, individul a lovit-o pe mama sa, cu pumnii si picioarele, a distrus bunuri din magazinul gestionat de aceasta si i-a adresat amenintari cu moartea. Agentul ranit a avut nevoie de trei zile de ingrijiri medicale. De asemenea, la data de 26 aprilie 2015, inculpatul Alexandru Besa a lovit-o pe mama sa cu palmele peste fata si i-a luxat degetul de la o mana.

Omorat c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro