UBB Cluj, singura facultate din Romania inclusa in topul Best Global Universities. "Este o noua recunoastere a scolii de matematica din Romania"

UBB Cluj, singura facultate din Romania inclusa in topul Best Global Universities.

Mai puteti citi: Decanul primei facultati romanesti din Top Shanghai: "Scoala romaneasca de matematica nu a fost niciodata foarte departe de topul mondial" Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii "Babes-Bolyai", prima din Romania care a intrat in Topul Shanghai Un rector clujean, in "Hall of Fame"-ul celor mai buni profesori din lume, desemnati de o universitate americana din Top Shanghai 500 Singurul profesor roman nominalizat printre cei mai buni dascali ai lumii: "Memoria computerului nu ne scuteste de invatare"

acum 76 luni (1 Nov 2014)

O noua recunostere internationala pentru Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul UBB Cluj.

"Aceasta noua clasificare este o recunoastere deja fireasca a valorii Scolii de Matematica din Romania, si in particular a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, valoare bazata pe traditie, munca si seriozitate, intr-un climat de competitie onesta", a declarat prof. Indicatorii care au stat la baza acestui clasament sunt: numar total de publicatii, numarul total de citari, numarul mare de citari din cadrul lucrarilor publicate, reputatia internationala si regionala in cercetare stiintifica, cooperari stiintifice internationale.

Evaluarea a avut in vedere activitatea stiintifica si de cercetare din perioada 2008-2012 si a fost realizata pe 21 de domenii ale stiintei (de la Stiinte agricole pana la Stiinte spatiale) datele fiind preluate din baza de date Thomson Reuters InCites.

In luna noiembrie a anului trecut, Facultatea de Matematica si Informatica s-a situat, conform Academic Ranking of World Universities in Mathematics, pe pozitia 101-150 in topul Shanghai, cel mai prestigios top al clasificarii universitatilor din intreaga lume, UBB fiind singura universitate din Romania care se regaseste in acel top.

Autorii topului Best Global Universities

Clasamentul Best Global Universities este realizat de US News, o platforma de stiri si informatii care include www.usnews.com , www.rankingsandreviews.com, publicatia exclusiv online U.S. News Weekly.

Mai puteti citi:

Decanul primei facultati romanesti din Top Shanghai: "Scoala romaneasca de matematica nu a fost niciodata foarte departe de topul mondial"

Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii "Babes-Bolyai", prima din Romania care a intrat in Topul Shanghai

Un rector clujean, in "Hall of Fame"-ul celo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro