UB nu mai sta pe banca in cazurile de plagiat ale demnitarilor. Cum pune la zid CNE

Comisia de Etică a Universității București a anunţat, joi, intr-o conferinţă de presă, că ii va propune Ministerului Educaţiei ca lucrările de doctorat suspectate de plagiat ale demnitarilor să nu mai fie analizate de Consiliul Național de Etică (CNE), ci de comisiile universităților la care și-au obținut titlul.

acum 107 luni (9 Jul 2015)

Comisia de Etică a Universității București a anunţat, joi, intr-o conferinţă de presă, că ii va propune Ministerului Educaţiei ca lucrările de doctorat suspectate de plagiat ale demnitarilor să nu mai fie analizate de Consiliul Național de Etică (CNE), ci de comisiile universităților la care și-au obținut titlul. Paragraful induce ideea falsă că o comisie de etică universitară ar fi subordonată Consiliului Naţional de Etică", au transmis reprezentanţii Comisiei universitare, intr-un comunicat.

Citeşte şi: Lucrarea de doctorat a lui Oprea nu scapă de Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti

Accesaţi galeria foto de mai sus pentru a citi paragraful introdus in legea 206 privind buna conduită in cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare, in anul 2011.

In plus, reprezentanţii Comisiei universitare de Etică atrag atenţia că, din ordinul emis de ministrul Educaţiei in anul 2012, cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a CNE, nu rezultă că CNE este singurul for abilitat să examineze situaţiile demnitarilor suspecţi de plagiat in teza de doctorat.

Citeşte şi: Universitatea București declară război lucrărilor "pseudoştiinţifice" ale deţinuţilor

"De asemenea, nu rezultă din acest ordin că intre CNE şi comisiile de etică universitare ar exista vreun raport", au mai arătat reprezentanţii Comisiei de Etică a UB.

Și preşedintele Comisiei de Etică a UB, Marian Popescu, a susținut, joi, intr-o conferință, că judecarea calităţii lucrărilor revine comisiilor de etică din universităţi.

De asemenea, reprezentanţii UB arată că exclusivitatea CNE in analiza lucrărilor de doctorat a demitarilor este discriminatorie. "Dacă Universitatea asigură şi certifică parcursul doctoral, atunci de ce demnitarii nu pot fi judecaţi pentru tezele lor de doctorat de către universităţile care i-au pre... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro