TVR, un bolnav care inca ii atrage pe politicienii romani

Bilantul financiar este unul sumbru: pierderile au insumat 689 de milioane de lei, iar datoriile istorice se cifreaza la 770 de milioane de lei. TVR are 460 de milioane de lei datorii catre stat si datoreaza 230 de milioane de lei catre societati comerciale. De asemenea, televiziunea publica are de platit 12-13 milioane de euro salariatilor care au castigat procesele pentru ca nu le-au fost indexate salariile. In 2015, televiziunea publica a cheltuit 160 de milioane de lei pentru salariile celor 2500 de angajati.

acum 59 luni (22 Mar 2016)

Parlamentul a votat noul Consiliu de Administratie al televiziunii publice, dar nu si un nou presedinte. Institutia ramane cu uriase probleme financiare - datorii istorice de peste 700 de milioane de lei.

Plenul Parlamentului a aprobat, ieri, componenta noului Consiliu de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), cu 312 voturi "pentru", 21 "impotriva" si un vot anulat. Dar acesta a primit aviz negativ din partea comisiilor de cultura, dominate de PSD si partidele aliate. Decizia finala ar fi trebuit sa apartina plenului, care, insa, a fost suspendat din lipsa de cvorum. Potrivit unor surse parlamentare, suspendarea sedintei a venit in conditiile in care liderul PSD Liviu Dragnea ar dori ca in fruntea institutiei sa fie aleasa Irina Radu, sefa interimara a TVR, propusa de social-democrati pentru Consiliul de Administratie. Aceasta ar fi preferata pentru ca ar sustine planul de intrare a TVR in insolventa. De mentionat ca George Orbean a afirmat, ieri, ca insolventa televiziunii publice este "imposibila". Bilantul financiar este unul sumbru: pierderile au insumat 689 de milioane de lei, iar datoriile istorice se cifreaza la 770 de milioane de lei. TVR are 460 de milioane de lei datorii catre stat si datoreaza 230 de milioane de lei catre societati comerciale. De asemenea, televiziunea publica are de platit 12-13 milioane de euro salariatilor care au castigat procesele pentru ca nu le-au fost indexate salariile. In 2015, televiziunea publica a cheltuit 160 de milioane de lei pentru salariile celor 2500 de angajati. Acest bilant este consecinta deciziilor manageriale defectuoase luate de-a lungul timpului de sefi ai institutiei numiti de Parlament. Si acestea cu toate ca televiziunea publica are trei surse de finantare: taxa radio-tv, bugetul de stat si veniturile din publicitate. Un proiect in acest sens, initiat de presedinte Senatului, Calin Popescu Tariceanu (ALDE) a fost semnat de mai multi parlamentari PSD si UDMR. Initiatorii sustin ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro