TVR, documentar in premiera despre povestea campionului Tibi Useriu: "Cand nu mai poti, mai poti un pas!"

TVR, documentar in premiera despre povestea campionului Tibi Useriu:

Documentarul "Pe cale - cu Tibi Useriu", realizat de Ana Preda, ne spune povestea resetarii campionului Tibi Useriu, un om cu un trecut greu de depasit. Valorile si principiile vietii se schimba odata cu evolutia/involutia noastra, in functie de alegerile pe care le facem: daca in copilarie Tibi si fratele sau, Alin, au fost invatati sa fure lemne din padure, acum ei au ajuns sa-i educe pe copii si adulti cum sa protejeze padurea, cum sa planteze copaci, cum sa se opuna defrisarilor ilegale, sa ii invete ce beneficii iti poate returna natura, daca n-o distrugi.

acum 24 luni (7 Jun 2018)

Documentarul "Pe cale - cu Tibi Useriu", realizat de Ana Preda, ne spune povestea resetarii campionului Tibi Useriu, un om cu un trecut greu de depasit. Oricat de jos ai cadea in viata, ai resurse nebanuite si poti renaste din propria cenusa, daca ai sprijinul familiei, al celor foarte apropiati, daca ti se reda increderea in tine. - este credinta campionului absolut Tibi Useriu, triplu castigator al celei mai dure competitii din lume, ultramaratonul 6633 ARCTIC, trei ani la rand: 2016, 2017 si 2018.

FOTO TVR "Filmul Pe cale - cu Tibi Useriu cauta sa afle ce resorturi interioare si ce stimuli l-au ajutat pe Tibi Useriu sa-si remodeleze viata. Ca noi toti, Tibi este produsul mediului in care a trait, o familie in care educatia era bazata pe pedepse corporale, scoala si comunitatea abuzau la randul lor de el. Documentarul "Pe cale - despre vointa si schimbare" vorbeste despre resetarea lui Tibi Useriu, un om cu un trecut greu de depasit. Fost infractor, condamnat pentru jaf armat si inchis intr-o inchisoare de maxima securitate in Germania, ajutat de familia lui, Tibi devine ultramaratonist de succes si activist social. "Povestea copilariei sale este inca, din pacate, realitatea multor copii din Romania: violenta in familie si-n afara ei, lipsa de educatie si de indrumare reala din partea parintilor si a profesorilor", puncteaza Ana Preda. Valorile si principiile vietii se schimba odata cu evolutia/involutia noastra, in functie de alegerile pe care le facem: daca in copilarie Tibi si fratele sau, Alin, au fost invatati sa fure lemne din padure, acum ei au ajuns sa-i educe pe copii si adulti cum sa protejeze padurea, cum sa planteze copaci, cum sa se opuna defrisarilor ilegale, sa ii invete ce beneficii iti poate returna natura, daca n-o distrugi. Chiar si asa, Tibi isi asuma atat ce tine de trecutul sau, cat si prezentul. Un element particular al documentarului este imbinarea filmarilor reale cu animatia, care vine sa sustina povestea din trecutul personajului ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro