TVR da startul campaniei Eurovision 2018: CA a aprobat inscrierea Romaniei la editia de anul viitor a show-ului

TVR da startul campaniei Eurovision 2018: CA a aprobat inscrierea Romaniei la editia de anul viitor a show-ului

Vom avea la dispozitie mai mult timp sa organizam Selectia Nationala, sa pregatim show-ul reprezentantilor Romaniei pentru faza internationala si sa atragem cat mai multi sponsori si parteneri in proiect, din Bucuresti si din toata tara. Reprezentantii Romaniei, Ilinca si Alex Florea, au obtinut pozitia a saptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai buna clasare a Romaniei in concurs, de la succesul obtinut de Paula Seling si Ovi la editia din 2010 si a patra in istoria participarii Romaniei la Eurovision.

acum 63 luni (7 Jul 2017)

Irina Radu: "Incepem pregatirile mai devreme"

Anul viitor, competitia muzicala va avea loc in Portugalia, organizatorii urmand sa stabileasca orasul in care se va desfasura evenimentul. Pana in acest moment, 18 tari si-au exprimat intentia de a participa la urmatoarea editie Eurovision: Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia si Suedia. Vom avea la dispozitie mai mult timp sa organizam Selectia Nationala, sa pregatim show-ul reprezentantilor Romaniei pentru faza internationala si sa atragem cat mai multi sponsori si parteneri in proiect, din Bucuresti si din toata tara. Doar avand garantia unor venituri proprii suplimentare, vom putea sa le trecem in bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2018", a declarat Irina Radu, Presedinte-Director General TVR. Eurovision 2017: Reprezentantii Romaniei, pe locul 7

Portugalia a castigat finala Eurovision 2017 cu melodia "Amar Pelos Dois", interpretata de Salvador Sobral, obtinand 758 de puncte. Admirator al trompetistului si cantaretului american Chat Baker, Sobral a pastrat un registru simplu, fara artificii si extravagante, in prezentarea sa de la Eurovision.

Ilinca Bacila (18 ani) si Alex Florea (25 de ani) au reprezentat Romania in finala Eurovision 2017 cu melodia "Yodel It!" si s-au clasat pe cea mai buna pozitie din ultimii sapte ani (locul 7), primind 282 de puncte din partea juriilor de specialitate si a telespectatorilor din toate statele inscrise anul acesta in concurs.

Detalii despre Eurovision

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro