TVR 2, boicotat dupa oda adusa lui Florin Salam

Nu de faptul ca ati ales sa fie un «destin ca-n filme» personajul prezentat si «povestea lui de viata», ci de faptul ca exista perspectiva ca acestea ar putea fi alaturate si comparate cu tragedia celor 42 de marinari romani si a navei Inependenta, chiar daca subiectele sunt/vor fi prezentate in episoade diferite si la un anumit interval de timp.

acum 71 luni (3 Apr 2015)

Publicistul Constantin Cumpana a anuntat, ieri, ca declina invitatia in emisiunea "Destine ca-n filme", in care trebuia sa vorbeasca despre tragedia navei Independenta, in care si-au pierdut viata 42 de marinari romani.

Motivul lui Constantin Cumpana: faptul ca TVR 2 a difuzat, pe 31 martie, la emisiunea "Destine ca-n filme", povestea de viata a lui Florin Salam. Acum trage un puternic semnal de alarma in legatura cu pericolul «mortii albe» si incearca sa-si continue viata alaturi de cei doi copii ai sai" - asa suna promo-ul TVR. Nu de faptul ca ati ales sa fie un «destin ca-n filme» personajul prezentat si «povestea lui de viata», ci de faptul ca exista perspectiva ca acestea ar putea fi alaturate si comparate cu tragedia celor 42 de marinari romani si a navei Inependenta, chiar daca subiectele sunt/vor fi prezentate in episoade diferite si la un anumit interval de timp. Consider ca este nu numai obligatia mea morala de a nu fi partas la o asemenea situatie, dar constituie si o dovada de respect pentru memoria celor disparuti in cumplita tragedie si, in acelasi timp, pentru vaduvele si urmasii celor decedati in urma cu peste 35 de ani", scrie, in schimb, Constantin Cumpana.

Realizatoara emisiunii, Claudia Daniela Nicolau, i-a replicat publicistului ca emisiunea cu Florin Salam a avut o audienta dubla fata de o alta realizata cu o saptamana in urma, ce avusese ca protagonist un colectionar de arta.

Si Adrian Bucur, membru in CA al SRTv, a criticat emisiunea cu Salam: "E siderant cum o asemenea personalitate complexa, creator de produse culturale cel putin discutabil, este servit drept model de urmat si reper moral". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro