Tusea cronica poate fi primul semn al bronhopneumopatiei cronice. Care sunt simptomele bolii

Tusea cronica poate fi primul semn al bronhopneumopatiei cronice. Care sunt simptomele bolii

Persoanele peste 40 de ani care fumeaza sau au fumat au un risc mai mare de a suferi de BPOC, comparativ cu fumatorii, atrag atentia medicii pneumologi. Mucusul actioneaza ca un factor de protectie si in el se prind ca intr-o panza de paianjen bacterii, particule iritante de fum sau alte tipuri de substante de care organismul incerca sa se apere prin eliminarea lor.

acum 76 luni (29 Nov 2017)

Persoanele peste 40 de ani care fumeaza sau au fumat au un risc mai mare de a suferi de BPOC, comparativ cu fumatorii, atrag atentia medicii pneumologi.

Alte cauze pentru care apare boala sunt iritantii pulmonari precum praful industrial sau substantele chimice volatile inhalate perioade lungi de timp;

Semnele bolii nu sunt tot timpul evidente, mai ales daca boala este la debut, atrage atentia prof.dr.

Potrivit acesteia, multe persoane considera ca tusesc sau respira mai greu pentru ca fumeaza sau imatranesc, insa tusea fumatorului nu este un fenomen normal. Cu cat boala este diagnosticata mai tarziu, cu atat este mai greu de tratat.

Semnele BPOC

Respiratia dificila care apare la efort fizic. Cand boala este avansata dificultatea de a respira este prezenta si atunci cand pacientul nu se misca de pe scaun.

Tusea cronica poate fi chiar primul semn de BPOC. Productia de mucus este un fenomen normal prin care caile respiratorii sunt tinute umede. Mucusul actioneaza ca un factor de protectie si in el se prind ca intr-o panza de paianjen bacterii, particule iritante de fum sau alte tipuri de substante de care organismul incerca sa se apere prin eliminarea lor.

Senzatia de apasare a pieptului apare din cazua efortului de a respira, dar mai ales in legatura cu crizele de tuse.

Oboseala este determinata de faptul ca functia pulmonara este foarte redusa, iar corpul depune un efort mare pentru a respira.

Culoarea albastra-vinetie a buzelor si a degetelor este semn ca organismul nu primeste suficient oxigen. Pe masura ce boala avanseaza, lipsa oxigenului la nivelul creierului duce la tulburari de dispozitie si de memorie, depresie si frica.

Mituri despre BPOC

BPOC este o boala rara sau putin severa. Ca si bolile de inima, BPOC poate sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro