Turnul Eiffel, protejat de un perete de sticla antiglont

Turnul Eiffel, protejat de un perete de sticla antiglont

Acest dispozitiv, in valoare de 20 de milioane de euro, al carui proiect a fost dezvaluit joi de ziarul Le Parisien, va inlocui barierele considerate inestetice instalate cu ocazia Euro 2016, potrivit primariei capitalei. "Vom inlocui gardurile metalice de pe axele de nord si sud cu panouri de sticla, care le vor oferi din nou parizienilor si vizitatorilor o vedere foarte agreabila catre monument, de pe Champ de Mars si Podul Iena", a anuntat, citat intr-un comunicat Jean-Francois Martins, adjunctul insarcinat cu Turismul al primarului PS Anne Hidalgo.

acum 73 luni (10 Feb 2017)

Acest dispozitiv, in valoare de 20 de milioane de euro, al carui proiect a fost dezvaluit joi de ziarul Le Parisien, va inlocui barierele considerate inestetice instalate cu ocazia Euro 2016, potrivit primariei capitalei.

"Vom inlocui gardurile metalice de pe axele de nord si sud cu panouri de sticla, care le vor oferi din nou parizienilor si vizitatorilor o vedere foarte agreabila catre monument, de pe Champ de Mars si Podul Iena", a anuntat, citat intr-un comunicat Jean-Francois Martins, adjunctul insarcinat cu Turismul al primarului PS Anne Hidalgo.

Grilaje de tipul celor folosite in mod traditional in parcuri si gradini vor fi instalate pe cele doua axe.

La solicitarea Prefecturii de Politie, intrarea se va face prin gradini care incadreaza turnul.

Alesul parizian a anuntat anterior, in fata presei, ca "situatia riscului terorist ramane ridicata la Paris, iar locurile cele mai expuse, in primul rand Turnul Eiffel, trebuie sa faca obiectul unor masuri speciale de securitate".

Este necesar, asadar, sa se extinda dispozitivul actual, care impune controale corporale ale vizitatorilor si bagajelor, intr-un perimetru delimitat de bariere metalice Heras si Algeco, "destul de inestetice" in opinia sa.

"Ne aflam in faza de cerere de oferte", a adaugat Martins, precizand ca Architectes des Batiments de France sunt consultati. Proiectul care va fi retinut va fi aprobat de comisia siturilor de la Ministerul Mediului.

"Din punctul de vedere al insertiei patrimoniale, nu putem construi orice vrem", a spus el.

Obiectivul este ca lucrarile sa fie demarate inainte de sfarsitul lui 2017, a declarat Martins.

Noul dispozitiv se inscrie in cadrul unui vast plan, in valoare de 300 de milioane de euro, pe o perioada de 15 ani, al carui obiectiv este o consolidare a securitatii, moder... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro