Turneul de afurisenie al emisarilor de la Muntele Athos. Cine sunt cei patru calugari care merg prin tara si blestema sefii BOR dupa Sinodul din Creta

Turneul de afurisenie al emisarilor de la Muntele Athos. Cine sunt cei patru calugari care merg prin tara si blestema sefii BOR dupa Sinodul din Creta

Neintelegerile din sanul Bisericii Ortodoxe Romane care au aparut pe fondul participarii Romaniei la Sinodul din Creta se acutizeaza odata cu organizarea unor conferinte in care patru calugari de la Muntele Athos condamna intalnirea din Grecia care a avut loc in luna iunie. "Acesti monahi nu au nicio binecuvantare din partea vreunui episcop din Biserica Ortodoxa Romana si nici din partea manastirilor pe care pretind ca le reprezinta.Acest fapt negativ se adauga la indemnurile lor la schisma prin nepomenirea ierarhilor si arata ca monahii nu sunt , ci neascultatori si dezbinatori", se concluzioneaza in comunicatul emis de Patriarhia Romana.

acum 54 luni (18 Oct 2016)

Neintelegerile din sanul Bisericii Ortodoxe Romane care au aparut pe fondul participarii Romaniei la Sinodul din Creta se acutizeaza odata cu organizarea unor conferinte in care patru calugari de la Muntele Athos condamna intalnirea din Grecia care a avut loc in luna iunie.

Cei patru monahi, Efrem, Nicodim, Sava, Flavian, si-au prezentat punctele de vedere in conferinte organizate incepand cu data de 9 octombrie in mai multe orase din tara.

Cu sprijinul unor asociatii care promoveaza discursul impotriva Sinodului din Creta, calugarii au conferentiat la Oradea, Brasov, Piatra Neamt, Iasi, Roman, Beius, motivandu-si interventiile publice prin faptul ca acestea ar fi necesare, in contextul in care, mai multi credinciosi au cerut lamuriri despre Sinodul din Creta.

Pe 12 octombrie, dupa organizarea primelor conferinte, Patriarhia Romana a emis un comunicat de presa in care face o serie de precizari in legatura cu conferintele celor patru calugari, numindu-i pe acestia "dezbinatori" din cauza discursului pe care il promoveaza.

Potrivit Patriarhiei Romane, staretul Schitului Prodromu a confirmat faptul ca cei doi monahi romani, Efrem si Nicodim, nu au nici un mandat de a exprima pozitia Schitului in legatura cu Sfantul si Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, cu atat mai putin a Sfantului Munte. In comunicatul emis se mai arata ca monahii nu au binecuvantare pentru a sustine conferinte si ca au plecat din manastire la propria initiativa, motivand medical decizia.

"Sava (grec) este un monah scos din Consiliul de conducere al Marii Lavre si din obste aflandu-se in perioada de penitenta la un schit din insula Creta. Nici acest monah nu are vreun mandat de reprezentare a punctelor de vedere ale Sfantului Munte sau al Marii Lavre, deciziile si comunicatele Sfintei Chinotite fiind singurul mod prin care Sfantul Munte isi exprima pozitiile oficiale", mai precizeaza patriarhia.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro