Turmericul, cel mai puternic antioxidant natural - cum il consumam si cum ne ajuta

Turmericul, cel mai puternic antioxidant natural - cum il consumam si cum ne ajuta

Turmericul a fost utilizat de mii de ani ca si condiment, remediu si colorant textil. Puteti sa condimentati cu turmeric legume la cuptor, cum ar fi conopida, telina sau broccoli, sa adaugati turmeric la salata de oua, pentru a-i da o culoare galbena si un gust mai indrazent, sa amestecati cu orez brun, stafide, ciuperci, coriandru si chimion, pentru a obtine o reteta delicioasa. (dr-catalin-luca.ro) Este recomandat consumul a cel putin 5 grame de turmeric zilnic, o jumatate de lingurita, insa pentru a fi absorbit la nivel intestinal, pulberea de turmeric trebuie sa se amestece cu putin piper negru si ulei extravirgin de masline.

acum 53 luni (1 May 2016)

Turmericul a fost utilizat de mii de ani ca si condiment, remediu si colorant textil. Eu de exemplu il folosesc la preparate pe baza de orez, pentru a-i da culorea galbuie. Pulberea de turmeric este unul dintre ingredientele cunoscutului amestec de condimente indiene numit curry si ofera acestuia o culoare galben intens, caracteristica. Sursa wikipedia.org Turmericul se gaseste la orice plafar si la aproape orice magazin alimentar si este disponibil pe o scara foarte larga. Este recomandat sa alegeti produsele de o calitate superioasa, despre care stiti ca sunt mai proaspete. Puteti sa condimentati cu turmeric legume la cuptor, cum ar fi conopida, telina sau broccoli, sa adaugati turmeric la salata de oua, pentru a-i da o culoare galbena si un gust mai indrazent, sa amestecati cu orez brun, stafide, ciuperci, coriandru si chimion, pentru a obtine o reteta delicioasa. Turmericul poate fi adaugat in numeroase sosuri sau dressinguri pentru salate si poate fi presarat si in supe, in momentul prepararii. Poate fi preparata o infuzie cu ceai verde, piper, turmeric si cateva picaturi de suc de lamaie. Pe langa proprietatile pentru care nu ar trebui sa lipseasca din bucatariile gospodinelor, turmericul are beneficii importante si pentru sanatate. Principiul antitumoral din turmeric este curcumina, capabila sa inhibe cresterea multor tipuri de celule tumorale, din ovare, san, colon, ficat, plamani, pancreas, stomac, vezica, etc", scrie medicul Catalin Luca pe blogul sau. Turmericul este folosit in medicina traditionala chineza si indiana ca un agent anti-inflamator pentru tratarea unei varietati de afectiuni, cum ar fi icterul, durerile menstruale, hemoragiile, durerile de dinti si piept, vanataile, colicii sau flatulenta. Este bine tolerat si eficient pentru boli inflamatorii intestinale cum ar fi Boala lui Crohn si colitele ulceroase. Desi nu a fost gasita inca o explicatie despre felul in care curcumina actioneaza in organism, studiile arata ca are numeroase beneficii ant... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro