Turkish Airlines preia Tarom? Ce spun oficialii romani si cum reactioneaza reprezentantii operatorului aerian din Turcia

Turkish Airlines preia Tarom? Ce spun oficialii romani si cum reactioneaza reprezentantii operatorului aerian din Turcia

Intrebat de jurnalisti daca in cazul Tarom este o "afacere inchisa" deja cu Turkish Airlines, prim-ministrul a aratat ca negocierile pentru privatizare au inceput, dar ca inca nu este incheiata nicio intelegere. In 2014, Turkish Airlines a transportat 54,7 milioane de pasageri, in crestere cu 13,3% fata de anul anterior si a inregistrat incasari de 11 miliarde de dolari si un profit operational de 638 de milioane de dolari.

acum 67 luni (3 Aug 2015)

Intrebat de jurnalisti daca in cazul Tarom este o "afacere inchisa" deja cu Turkish Airlines, prim-ministrul a aratat ca negocierile pentru privatizare au inceput, dar ca inca nu este incheiata nicio intelegere. Statul va pastra 51% din actiuni

El a precizat ca, in cazul unui investitor din afara Uniunii Europene, statul va pastra 51% din actiuni si ca doar in cazul unui investitor european se poate discuta de majoritate pentru acesta, conform reglementarilor comunitare.

La inceputul lunii mai, Ponta, aflat in Golf, a anuntat ca Guvernul va incerca sa incheie un parteneriat cu operatorul aerian Qatar Airways pentru modernizarea aeroportului Otopeni si relansarea Tarom, avand discutii in aces sens si cu Turkish Airlines, Emirates si Etihad, aflate insa deocamdata doar intr-o faza exploratorie. Temel Kotil: "Nu pot sa spun ca suntem interesati"

"Nu pot sa spun in mod oficial ca suntem interesati de Tarom", a raspuns CEO-ul Turkish Airlines, Temel Kotil, la intrebarea legata de concretizarea zvonurilor despre o posibila achizitie a companiei romanesti de catre Turkish Airlines.

Kotil a accentuat cuvantul oficial si a explicat ca discretia sa in ce priveste declaratiile se datoreaza faptului ca Turkish Airlines este listata la Bursa de Valori din Istanbul.

In primele trei luni din 2015, incasarile Turkish Airlines au totalizat 2,2 miliarde de dolari, iar profitul net inregistrat de companie a fost de 153 de milioane de dolari.

In 2014, Turkish Airlines a transportat 54,7 milioane de pasageri, in crestere cu 13,3% fata de anul anterior si a inregistrat incasari de 11 miliarde de dolari si un profit operational de 638 de milioane de dolari. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro