Turisti ghidati de GPS, impotmoliti pe un drum forestier, in salbaticie. "Norocul lor a fost ca aveau semnal la telefon"

Turisti ghidati de GPS, impotmoliti pe un drum forestier, in salbaticie.

Dupa patru ore de interventie a echipei Salvamont si a unui echipaj al postului de jandarmi din comuna Ceahlau, doar una din masini a putut fi scoasa pe un tronson de drum circulabil, celalalta ramand abandonata pe drumul din padure, deoarece avea baia de ulei sparta.

acum 18 luni (4 Jun 2018)

Doua familii din Galati au trait o aventura pe care nu si-o mai doresc duminica, 3 iunie, in timp ce se intorceau spre casa din statiunea Durau. Cei sapte membri ai familiilor, din care trei copii minori, se deplasau cu doua masini si au intrat pe un drum forestier, din comuna Ceahlau, care le era indicat de un aparat GPS ca fiind cea mai scurta cale spre localitatea de destinatie, orasul Galati. Ceilalti doi soferi au continuat sa inainteze si s-au blocat in mijlocul salbaticiei, pe un drum izolat, impracticabil si pe care circulatia publica este interzisa si imposibila chiar pentru masini de teren nepreparate. Dupa patru ore de interventie a echipei Salvamont si a unui echipaj al postului de jandarmi din comuna Ceahlau, doar una din masini a putut fi scoasa pe un tronson de drum circulabil, celalalta ramand abandonata pe drumul din padure, deoarece avea baia de ulei sparta. Membrii familiei care a pierdut masina avariata au fost condusi in siguranta de salvatorii montani in statiunea Durau si cazati la o pensiune. "Este pentru a nu stiu cata oara cand datorita increderii prostesti pe care o au unii in aparatele GPS sunt puse in pericol integritatea bunurilor si a persoanelor si totodata se consuma resurse inutil. Pentru a preveni aceaste situatii este necesar ca macar in zonele turistice, administratorii acestor drumuri de exploatare sa le securizeze cu bariere si panouri indicatoare, asa cum de altfel ii obliga legea", a mai precizat Raul Papalicef. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro