Turist belgian salvat de jandarmi si salvamontisti dupa ce a stat trei zile izolat in munti

Turist belgian salvat de jandarmi si salvamontisti dupa ce a stat trei zile izolat in munti

Dupa ce i-au fost oferite haine de schimb si ceai cald pentru a se incalzi, persoana a fost transportata la spitalul orasului Zarnesti pentru a i se verifica starea de sanatate", se arata in postarea de pe Facebook a Jandarmeriei Brasov.

acum 78 luni (9 Oct 2017)

Vineri noaptea insa a inceput sa ninga si au urmat doua zile de viscol si temperature negative. Barbatul a ramas blocat in zona refugiului Comisul si nu a mai putut cobori de pe munte.

"Jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montani Zarnesti, impreuna cu doi salvamontisti din cadrul Serviciului Salvamont Zarnesti au actionat pentru salvarea unei persoane de sex masculin aflata in dificultate care a fost surprinsa de schimbarile meteo in zona refugiului Comisul din masivul Piatra Craiului. Dupa o deplasare pe timp de noapte si prin zapada viscolita, jandarmii si salvamontistii au ajuns in zona refugiului, gasind persoana in cauza, care se afla izolata pe munte de trei zile. Dupa ce i-au fost oferite haine de schimb si ceai cald pentru a se incalzi, persoana a fost transportata la spitalul orasului Zarnesti pentru a i se verifica starea de sanatate", se arata in postarea de pe Facebook a Jandarmeriei Brasov. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro