Turismul de pe Litoral, un nou maxim in 2017. Cine sunt investitorii locali care profita de sezonul estival

Turismul de pe Litoral, un nou maxim in 2017. Cine sunt investitorii locali care profita de sezonul estival

Potrivit studiului KeysFin, pe litoralul romanesc erau deschise, in 2016, aproape 900 de unitati de cazare, dintre care 335 de hoteluri, 243 de vile, 164 de bungalouri, 31 de pensiuni si 56 de hosteluri. "Business-ul din turism, de pe Litoral, a inregistrat o evolutie sustinuta in ultimii ani, semn ca tot mai multi turisti au privit statiunile de la malul marii drept o destinatie tot mai atractiva, asta pe fondul investitiilor semnificative in dezvoltarea unitatilor de cazare si masa, de la hoteluri si pensiuni la restaurante si baruri", spun analistii de la KeysFin. Peste un milion de turisti, pe litoral Studiul KeysFin care a inclus si o analiza a datelor macro furnizate de Institutul National de Statistica, arata ca numarul turistilor care s-au inregistrat in unitatile de cazare licentiate (fara cei cazati la gazda si in alte alte unitati neautorizate) a depasit anul trecut 1,23 de milioane, cu peste 200.000 mai multi decat in 2015.

acum 76 luni (2 Aug 2017)

Potrivit studiului KeysFin, pe litoralul romanesc erau deschise, in 2016, aproape 900 de unitati de cazare, dintre care 335 de hoteluri, 243 de vile, 164 de bungalouri, 31 de pensiuni si 56 de hosteluri.

La Registrul Comertului si Ministerul Finantelor erau inregistrate, in acelasi interval, 2.781 de firme active, cu sediul social in Constanta si Tulcea, dintre care cele mai multe ofereau servicii in restaurante (1.106) si baruri (779), in timp ce alte 424 de companii aveau drept principala activitate serviciile hoteliere.

Datele statistice arata ca afacerile firmelor de pe Litoral au crescut semnificativ in ultimii ani, de la 801,2 milioane lei in 2012 la 1,33 miliarde lei in 2016.

Intre 2012 si 2016, companiile din HORECA de pe Litoral au trecut dintr-o extrema in alta, rezultatul net (care include si pierderile) evoluand de la minus 37,9 milioane lei in 2012 la un plus de 132,9 milioane lei in 2016.

"Business-ul din turism, de pe Litoral, a inregistrat o evolutie sustinuta in ultimii ani, semn ca tot mai multi turisti au privit statiunile de la malul marii drept o destinatie tot mai atractiva, asta pe fondul investitiilor semnificative in dezvoltarea unitatilor de cazare si masa, de la hoteluri si pensiuni la restaurante si baruri", spun analistii de la KeysFin.

Climatul favorabil a fost sustinut si de finalizarea autostrazii A2, dar si de evolutia internationala, criza economica din Grecia si problemele cu terorismul din Turcia influentand in mod semnificativ deciziile turistilor romani de a-si petrece concediile de vara in tara, pe Litoral.

Business-ul din turism este considerat de multi investitori drept unul extrem de volatil, astfel ca investitiile in acest sector sunt vazute ca avand un grad ridicat de incertitudine.

Dincolo de datele esentiale privind valoarea cifrei de afaceri si rezultatul net,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro