Turism de lux in Cambodgia, cu ajutorul unui roman: are un hotel plutitor si o ferma de bambusi

Turism de lux in Cambodgia, cu ajutorul unui roman: are un hotel plutitor si o ferma de bambusi

E vorba de mai multe cabane, un fel de corturi de lux special amenajate, iar investitia a ajuns la 1,4 milioane de dolari. A investit doua milioane de dolari intr-o ferma de bambusi Si pentru ca simtea nevoia unei noi provocari, romanul a decis sa mai inceapa o afacere. "Am luat 75 de hectare de teren pentru 20 de ani, iar pe o buna parte din suprafata am plantat bambus. Dar nu oricand si oricum, ci doar atunci cand va implini 50 de ani: "Vreau sa ma pensionez la 50 de ani si sa ma intorc acasa. O sa-mi las un om de incredere in Cambodgia ca sa-mi conduca afacerile, iar eu o sa ajung si pe acolo de cateva ori pe an", mai spune Valentin.

acum 77 luni (6 Jan 2018)

Inginer mecanic de meserie, Valentin Pawlik a incercat prima data sa-si faca propria afacere in Romania. Se intampla in urma cu 20 de ani, dar lucrurile nu au mers asa cum isi dorea. "Eram mai tanar, nu stiam foarte multe despre afaceri si am facut si o greseala. Mi-am deschis o mica ferma de ciuperci, dar n-a mers. Am deschis-o iarna, plus ca pe atunci nici nu exista o piata de desfacere serioasa in tara", a rememorat Pawlik. Hotel plutitor Ulterior, el a decis sa se concentreze pe cariera de inginer. Si fiindca avea ambitii mari, a ales capitala Frantei, Paris, unde a urmat o serie de cursuri postuniversitare. Si a fost si foarte greu sa profesez in domeniul meu. Pe atunci nu te puteai angaja la ei fara sa ai drept de munca. Asa a ajuns sa se angajeze la o firma de turism pariziana care organiza croaziere fluviale tocmai in Cambodgia, pe Mekong. Cum n-a avut niciun fel de probleme cu adaptarea, in scurt timp el a devenit director general al firmei franceze, iar cu timpul si-a facut si alte cunostinte. Cu banii stransi si cu sprijinul unui investitor american, Valentin si-a deschis un hotel de lux in 2009, 4 Rivers Floating Lodge, intr-o zona mirifica, langa jungla, pe malurile Tataiului. Investitia s-a apropiat de 1,4 milioane de dolari, dar a meritat fiecare banut. E vorba de mai multe cabane, un fel de corturi de lux special amenajate, iar investitia a ajuns la 1,4 milioane de dolari. Afacerea merge bine, anual am o rata de ocupare undeva la o medie de 70%", a explicat Pawlik.

Laudat in presa din Marea Britanie Ideea sa nu a trecut neobservata printre touroperatorii din SUA si vestul Europei, dar nici in presa internationala. Ziare importante precum "The Guardian" si "The Daily Telegraph", din Marea Britanie, si "The New York Times", din SUA, i-au alocat spatii generoase. Britanicii, altfel rezervati in astfel de situatii, s-au aratat entuziasmati de conditiile intalnite. Jane Dunford, de la "The Guardian", a scris despre "ideea stralucitoare a romanului ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro