Turcul nascut in Dobrogea, care a fost consultat de trei presedinti americani: "Trump n-are o linie precisa de gandire"

Turcul nascut in Dobrogea, care a fost consultat de trei presedinti americani:

Vocea poporului a vrut sa fie auzita mai bine la Washington, pentru a debloca tot felul de piedici in calea democratiei: cum ar fi regulamente care au incetinit dezvoltarea economica, desi de 6-7 ani s-au dezvoltat in America 11 milioane servicii noi - deci tara s-a dezvoltat destul de bine. "Putin sa uite ambitiile imperialiste" In calitate de fost consultant al administratiei americane de la Casa Alba, in timpul mandatelor Carter, Reagan si Bush senior, profesorul Kemal H. In 1967 devine profesor la Universitatea Wisconsin, de unde a iesit la pensie, in 2003, la varsta de 80 de ani si cu titlul academic de "distinguished professor". Si in acelasi timp am dorit un nume care sa aminteasca de originea mea, de locul natal, de Romania. Kemal Karpat, la 92 ani: "Am pastrat limba romana oriunde m-am dus" Istoricul de talie mondiala Kemal Karpat, fost consultant la Casa Alba: "Islamului ii lipseste un Vatican al lui" Romanul Kemal Karpat, fost consilier al presedintilor SUA: Si musulmanii au fost ucisi de extremistii crestini, in Europa.

acum 35 luni (20 Nov 2016)

Originar din Dobrogea, profesorul Kemal H. Karpat (92 ani), care traieste in Statele Unite ale Americii, decodifica pentru "Adevarul" ce a insemnat votul american si la ce trebuie sa se astepte lumea de acum incolo. America a dorit o schimbare adanca a sistemului care a stat pe picioare de 50-60 ani, acel stabiliment de la Washington care este un stat in stat.

In loc sa fie un castig pentru Trump sau o pierdere pentru Clinton, votul a fost o demonstratie a publicului pentru un nou sistem. Vocea poporului a vrut sa fie auzita mai bine la Washington, pentru a debloca tot felul de piedici in calea democratiei: cum ar fi regulamente care au incetinit dezvoltarea economica, desi de 6-7 ani s-au dezvoltat in America 11 milioane servicii noi - deci tara s-a dezvoltat destul de bine. Dar n-a ajuns la nivelul dorit de populatie. America este capabila sa aiba o crestere economica mai mare, de 3-4%", afirma profesorul Karpat. "Schimbarile vor fi facute cu moderatie"

Istoricul spune ca alegerile trebuie vazute nu doar dintr-o prisma ingusta a democratiei formale, ci din perspectiva dorintei poporului pentru o schimbare mai profunda a sistemului dominant din Washington DC.

"Multi care de obicei voteaza pentru democratie, cum sunt statele Pennsylvania, Ohio, Carolina de Nord, state-cheie care asigura victoria, au votat pentru republicani - a fost ceva pe neasteptate!

Pe de alta parte, e cert: Trump a vorbit cu curaj si deschis ca face asta si face ailalta. Dar deja sunt semnale care arata ca ceea ce a promis el in campanie nu o sa se indeplineasca pe deplin. Deja in discursul lui sunt semne de schimbare", a constatat Karpat.

Mitt Romney

In ceea ce priveste schimbarea promisa, politologul merge pe moderatie, facand diferenta intre discursul de campanie electorala si realitatea administrativa.

"Vor fi luate probabil unele... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro