Turcii din strainatate au inceput sa voteze la referendumul lui Erdogan

Turcii din strainatate au inceput sa voteze la referendumul lui Erdogan

Sondajul, realizat de compania Sonar pe un esantion de 5.000 de persoane, coincide din punct de vedere al rezultatelor cu un altul, dat publicitatii duminica, care stabilea la 51,2% procentul celor care se vor opune intentiei lui Erdogan de a aduce schimbari Constitutiei pentru a-si consolida puterea.

acum 87 luni (27 Mar 2017)

Votarea a inceput luni, pe aeroporturi si la frontiera, dar si in misiuni diplomatice turce din unele tari europene, transmit agentiile internationale de presa, citate de news.ro.

Modificarile propuse de Guvernul islamo-conservator turc vizeaza sa acorde puteri executive presedintiei si sa desfiinteze postul de premier.

Aproape trei milioane de expatriati turci au drept de vot, dintre care aproape jumatate traiesc in Germania.

Potrivit DPA, 1,4 milioane de turci cu drept de vot traiesc in Germania, iar tensiuni au aparut intre Berlin si Ankara dupa ce oficiali germani au impiedicat evenimente de campanie la care urmau sa ia parte ministri din cadrul Partidului Dreptatii si Dezvoltarii (AKP, islamo-conservator), al lui Erdogan.

Ei vor putea sa-si exprime optiunea incepand de luni si pana pe 9 aprilie, in consulatele turce de la Berlin, Hamburg, Hanovra, Frankfurt, Koln, Dusseldorf, Muenster, Karlsruhe si Mainz, dar si in alte patru sectii de votare deschise in acest scop.

In alegerile parlamentare din 2015, 60% dintre turcii care traiesc in Germania au votat cu AKP - cu aproximativ zece puncte procentuale mai multi decat in Turcia

Membri ai diasporei turce din Austria, Elvetia, Danemarca si Franta isi pot exprima optiunile, de asemenra, timp de doua saptamani.

Cincizeci si unu la suta dintre turcii cu drept de vot vor spune "NU" la referendumul din Turcia, potrivit unui sondaj publicat astazi si citat de Agerpres.

Sondajul, realizat de compania Sonar pe un esantion de 5.000 de persoane, coincide din punct de vedere al rezultatelor cu un altul, dat publicitatii duminica, care stabilea la 51,2% procentul celor care se vor opune intentiei lui Erdogan de a aduce schimbari Constitutiei pentru a-si consolida puterea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro