Turcia va permite coalitiei conduse de SUA sa efectueze raiduri impotriva organizatiei Statul Islamic de la baza aeriana Incirlik

Turcia va permite coalitiei conduse de SUA sa efectueze raiduri impotriva organizatiei Statul Islamic de la baza aeriana Incirlik

Surse care s-au exprimat sub protectia anonimatului au confirmat pentru Today's Zaman ca baza aeriana de la Incirlik va fi folosita in curand pentru gazduirea unor aeronave ale coalitiei anti-SI si lansarea unor atacuri ale acesteia din urma impotriva unor pozitii ale jihadistilor. Coalitia anti-SI parcurge zilnic aproximativ 2.000 de kilometri de zbor de la baze din Golf pentru a ataca pozitii ale SI in Irak si Siria.

acum 86 luni (24 Jul 2015)

Surse care s-au exprimat sub protectia anonimatului au confirmat pentru Today's Zaman ca baza aeriana de la Incirlik va fi folosita in curand pentru gazduirea unor aeronave ale coalitiei anti-SI si lansarea unor atacuri ale acesteia din urma impotriva unor pozitii ale jihadistilor. In prezent, baza de la Incirlik gazduieste sase avioane fara pilot de tip US Predator, doua dintre acestea fiind dotate cu rachete de tip Hellfire.

Joi, Wall Street Journal anunta, citand oficiali din domeniul apararii, ca Turcia a acceptat, in principiu, se permita Statelor Unite sa efectueze raiduri impotriva SI de la baza aeriana Incirlik. Totusi, un purtator de cuvant de la Casa Alba a evitat sa comenteze aceasta informatie.

Incirlik se afla la aproximativ 400 de kilometri distanta de Raqqa, un fief al jihadistilor din cadrul SI.

Coalitia anti-SI parcurge zilnic aproximativ 2.000 de kilometri de zbor de la baze din Golf pentru a ataca pozitii ale SI in Irak si Siria.

Pe de alta parte, autoritatile turce au bombardat vineri dimineata obiective ale SI in Siria si au efectuat raiduri impotriva militantilor acestei organizatii extremiste.

Potrivit unui comunicat emis de biroul premierului turc Ahmet Davutoglu, avioane de vanatoare de tip F-16 au bombardat trei obiective ale Statului Islamic in Siria.

Un post de frontiera din provincia Kilis a fost atacat joi de pe teritoriul sirian aflat sub controlul SI.

Televiziunea oficiala turca a mentionat ca avioanele de vanatoare ale Turciei au atacat orasul de frontiera Havar, dar nu au patruns in spatiul aerian sirian.

Potrivit premierului turc, 297 de persoane, intre care 37 de straini, suspectate de legaturi cu "grupari teroriste" au fost arestate in 13 provincii ale tarii in urma raidurilor efectuate vineri.

Operatiunile lansate vineri de aut... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro