Turcia inregistreaza pierderi COLOSALE din turism

Turcia inregistreaza pierderi COLOSALE din turism

Efectele negative ale tentativei de lovitura de stat din Turcia vor afecta consumatorii si companiile turce, in special cele din sectorul turismului, se arata intr-o analiza realizata de site-ul thenational.ae, citat de Agerpres. Sectorul turistic asigura peste un milion de locuri de munca si este responsabil pentru 4,5% din PIB-ul Turciei, evaluat la 800 miliarde de dolari.

acum 52 luni (18 Jul 2016)

Efectele negative ale tentativei de lovitura de stat din Turcia vor afecta consumatorii si companiile turce, in special cele din sectorul turismului, se arata intr-o analiza realizata de site-ul thenational.ae, citat de Agerpres. Economia turca va fi afectata in urma scaderii numarului de turisti straini si reducerii consumului intern, pe fondul incertitudinii politice, companiile obtinand mai greu finantare. Relatiile dintre Rusia si Turcia s-au deteriorat semnificativ, dupa ce aviatia turca a doborat un avion de vanatoare rus care actiona in Siria vecina, unde Rusia desfasura o campanie de bombardament impotriva gruparilor rebele. Rusia a raspuns printr-o serie de sanctiuni impotriva Turciei, inclusiv prin interdictii la import si restrictii de calatorie.

Analistii de la Oxford Economics se asteapta la un declin al industriei turismului in Turcia de 5% anul acesta si de 5,4% anul viitor. Si pana acum industria turistica a Turciei se confrunta cu dificultati, in urma atentatelor sinucigase din Istanbul si a inrautatirii relatiilor cu Rusia.

Sectorul turistic asigura peste un milion de locuri de munca si este responsabil pentru 4,5% din PIB-ul Turciei, evaluat la 800 miliarde de dolari. Ministerul Turismului a anuntat recent ca 1,75 milioane de persoane au vizitat Turcia in aprilie, in scadere cu 28,07% comparativ cu perioada similara din 2015. De asemenea, au fost mai putini turisti din UE, SUA, Japonia si Australia. Citeste si:

+O scrisoare cu valoarea unui certificat de deces.

+ATACUL sangeros de la ISTANBUL a facut 41 de VICTIME. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro