TURCIA ataca decisiv UE: daca nu liberalizati vizele pana-n iunie, nu vom mai prelua migrantii

TURCIA ataca decisiv UE: daca nu liberalizati vizele pana-n iunie, nu vom mai prelua migrantii

In schimb, Turcia ar urma sa primeasca 3 miliarde de euro, sa beneficieze de liberalizarea vizelor si de accelerarea negocierilor pentru aderarea la UE. Daca UE nu intreprinde pasii necesari, ar fi de negandit ca Turcia sa o faca", a spus Davutoglu in cadrul unei conferinte de presa sustinute inainte de a pleca la Strasbourg.

acum 55 luni (19 Apr 2016)

Turcia nu va mai onora acordul privind migratia cu UE, daca blocul comunitar nu va reusi sa adopte liberalizarea regimului vizelor pentru turci pana in luna iunie, a anuntat luni premierul Ahmet Davutoglu.

In baza acordului incheiat luna trecuta, UE ar urma sa preia mii de refugiati sirieni direct din Turcia si va returna Ankarei migrantii ajunsi in Grecia dupa 20 martie. In schimb, Turcia ar urma sa primeasca 3 miliarde de euro, sa beneficieze de liberalizarea vizelor si de accelerarea negocierilor pentru aderarea la UE. Daca UE nu intreprinde pasii necesari, ar fi de negandit ca Turcia sa o faca", a spus Davutoglu in cadrul unei conferinte de presa sustinute inainte de a pleca la Strasbourg. El a afirmat insa ca Turcia a depus eforturi pentru a-si indeplini angajamentele fata de UE si nu are motive sa se astepte ca acordul sa nu fie respectat.

"Nu cred ca exista o posibilitate prea mare ca UE sa faca pasi inapoi in realizarea acestui proces dupa ce am ajuns atat de departe", a spus el.

17 dintre cele 75 de conditii puse de UE pentru liberalizarea vizelor pana in iunie trebuie inca indeplinite, a spus Davutoglu, estimand ca acest lucru se va petrece pana in mai. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro