Turcia acuza SUA si Israelul de imixtiune in problemele interne ale Iranului. Trump promite sprijin poporului iranian "la momentul potrivit"

Turcia acuza SUA si Israelul de imixtiune in problemele interne ale Iranului. Trump promite sprijin poporului iranian

In cadrul aceluiasi interviu, Cavusoglu a mai spus ca Turcia nu le-a dat nici o asigurare Statelor Unite ale Americii in solutionarea unei disputei de luni de zile care a dus la suspendarea de catre cele doua tari a serviciilor de acordare a vizei, a precizat CNN Turk.

acum 61 luni (3 Jan 2018)

Cavusoglu a mai spus, potrivit canalului de televiziune, ca Turcia este impotriva interventiilor straine in Iran. In cadrul aceluiasi interviu, Cavusoglu a mai spus ca Turcia nu le-a dat nici o asigurare Statelor Unite ale Americii in solutionarea unei disputei de luni de zile care a dus la suspendarea de catre cele doua tari a serviciilor de acordare a vizei, a precizat CNN Turk. Anterior, presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a exprimat sustinerea fata de autoritatile iraniene intr-o discutie cu omologul sau iranian Hassan Rohani. Erdogan a declarat ca este de acord cu declaratia lui Rohani, care a recunoscut dreptul cetatenilor de protesta, cu conditia respectarii cadrului legal. Presedintele iranian Hassan Rohani si-a exprimat speranta ca manifestatiile care au loc in Iran de saptamana trecuta vor inceta "in cateva zile", in timpul unei convorbiri telefonice cu omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit unui comunicat al presedintiei turce, informeaza miercuri AFP. In timpul acestei convorbiri telefonice, seful statului turc a afirmat ca "pacea si stabilitatea" trebuie mentinute in societatea iraniana si a adaugat ca impartaseste opinia omologului sau iranian potrivit caruia dreptul la manifestatie nu trebuie sa conduca la "incalcari ale legii", au declarat surse prezidentiale turce in comunicat. Presedintele SUA, Donald Trump, a revenit miercuri pe Twitter cu o postare in care se arata solidar cu participantii la protestele din Iran, el exprimandu-si "respectul pentru poporul iranian care incearca sa isi ia inapoi guvernul devenit corupt". Presedintele iranian, Hassan Rohani, a declarat ca protestele au fost provocate de problemele economice ale tarii, precum si de mesajele incitatoare din afara tarii. Potrivit presei, in urma ciocnirilor de strada au decedat 20 de persoane, iar peste 450 de persoane, banuit de incitare la violenta, au fost retinute la Teheran. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro