Tulburarile de comportament ale copiilor, in stransa legatura cu agresivitatea parintilor: cand creste riscul dezvoltarii tendintelor violente

Tulburarile de comportament ale copiilor, in stransa legatura cu agresivitatea parintilor: cand creste riscul dezvoltarii tendintelor violente

Intr-o analiza a peste 170 000 de persoane nascute in Danemarca, intre 1967 si 1997, cercetatorii au descoperit ca riscul de violenta creste de pana la patru ori in cazul copiilor ai caror parinti au fost diagnosticati cu tulburari de personalitate sau tentative de suicid parental.

acum 87 luni (1 Sep 2016)

Cea mai mare influenta asupra vietii copiilor este produsa de la parintii lor, inclusiv efectele tulburarilor psihice, potrivit cercetatorilor din Anglia.

Cercetatorii de la Universitatea din Manchester, Anglia, si Universitatea din Aarhus, Danemarca, au constatat ca micutii dezvolta un risc de crestere a violentei si chiar sinucidere pe baza influentelor mediului in care traiesc, dar si din cauza mosteniriloe genetice, scrie upi.com.

Intr-o analiza a peste 170 000 de persoane nascute in Danemarca, intre 1967 si 1997, cercetatorii au descoperit ca riscul de violenta creste de pana la patru ori in cazul copiilor ai caror parinti au fost diagnosticati cu tulburari de personalitate sau tentative de suicid parental. Tulburarile de dispozitie si tulburarea bipolara in mod specific, s-au dovedit a avea, de asemenea, o influenta puternica asupra comportamentelor violente ale copiilor.

Cercetatorii raporteaza ca influentele de comportament ale parintilor au afectat intr-un procent mai mare copiii de sex feminin, desi riscul tentativei de sinucidere a fost aproximativ acelasi pentru ambele sexe.

Conform studiilor, s-a observat o puternica legatura intre comportamentele violente ale copiilor si mediul care exista in interiorul familiei lor, dar un factor important este reprezentat si de genetica, epigenetica, influentele sociale si de mediu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro