Tudose si PSD, in razboi cu "exploatatorii capitalisti"

Tudose si PSD, in razboi cu

"Am apreciat, cu ghilimelele de rigoare, un protest al unor romani, sustinut de conducere, care doreau autostrazi, compania externalizand profitul. "Cele care au o cifra de afaceri de 580 de miliarde de lei raporteaza doar 9 miliarde profit impozabil, celelate, romanesti, care au 550 de miliarde de lei cifra de afaceri raporteaza 27 de miliarde de lei profit impozabil, de 3 ori mai mult.

acum 54 luni (8 Nov 2017)

"Am apreciat, cu ghilimelele de rigoare, un protest al unor romani, sustinut de conducere, care doreau autostrazi, compania externalizand profitul. Nu mai merge", a declarat miercuri premierul Mihai Tudose, in deschiderea sedintei de guvern in care au fost aprobate noile masuri fiscale, care includ transferul contributtilor de la angajator la angajati. Compania la care referea Tudose era Dacia Renault, companie ai carei angajati au protestat marti fata de revolutia fiscala anuntata de Guvern.

Dupa ce ministrul de Finante si cel al Muncii au prezentat "beneficiile" modificarilor fiscale ale Guvernului PSD, premierul Mihai Tudose a spus ca tocmai a aflat ca sunt niste sucursale de banci care le-au dat liber angajatilor pentru a merge la protest.

"Premierul cash"

De altfel, nu e pentru prima oara cand Tudose arata ca are o incredere aproape de zero in banci. Consider ca nu-i merita", a spus Mihai Tudose intrebat de ce nu are niciun cont bancar, la sfarsitul lunii august. De altfel, in ultima declaratie de avere a premierului Tudose, datata 4 iulie 2017, acesta preciza ca anul trecut a incasat 70.318 lei si ca nu are conturi sau depozite bancare.

Tot vara trecuta, liderul PSD, Liviu Dragnea, se arata nemultumit de faptul ca multinationalele declaraa un profit impozitabil mult prea mic, spre deosebire de firmele romanesti. "Cele care au o cifra de afaceri de 580 de miliarde de lei raporteaza doar 9 miliarde profit impozabil, celelate, romanesti, care au 550 de miliarde de lei cifra de afaceri raporteaza 27 de miliarde de lei profit impozabil, de 3 ori mai mult. In conditiile in care un asemenea grup de companii, cu o asemenea cifra de afaceri, raporteaza doar atata profit impozabil, acolo exista niste cauze", afirma Dragnea vara trecuta.

"Cei mai mari dusmani"

O alta problema a celor din PSD a fost reprezentata si de romanii car... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro