Tudose: Se va renunta la limitarea angajarilor in sistemul bugetar

Tudose: Se va renunta la limitarea angajarilor in sistemul bugetar

Intrebat de ce sunt sunt prevazute reduceri de cheltuieli de 10%, Tudose a raspuns: "Eficientizam (...) Nu putem sa ramanem cu aceasta cheltuire a banului public in tot ceea ce inseamna sistem public, exceptie facand (...), de exemplu, (...) tot ceea ce inseamna sistemul de securitate nationala.

acum 78 luni (1 Dec 2017)

Intrebat cum comenteaza faptul ca se doreste introducerea unei masuri restrictive in privinta angajarilor, respectiv o angajare la doua iesiri din sistem, Tudose a precizat, potrivit Agerpres: "Se va renunta la acest lucru.

Potrivit proiectului de buget pentru 2018 pregatit la nivelul Guvernului, angajarile in administratia publica vor fi permise anul viitor doar cu regula "1 la 2", respectiv la doua posturi vacante va fi permisa o singura angajare.

Totodata, Guvernul nu va acorda nici anul viitor tichete cadou, premii, indemnizatii de vacanta, cupoane sociale in invatamant sau ajutorul de 500 de euro pentru educatia permanenta a fiecarui nou-nascut, iar anumite drepturi ale politistilor, militarilor si functionarilor publici din penitenciare vor fi inghetate la nivelul lunii decembrie 2017.

Intrebat de ce sunt sunt prevazute reduceri de cheltuieli de 10%, Tudose a raspuns: "Eficientizam (...) Nu putem sa ramanem cu aceasta cheltuire a banului public in tot ceea ce inseamna sistem public, exceptie facand (...), de exemplu, (...) tot ceea ce inseamna sistemul de securitate nationala. Nu pot sa-i cer domnului Raed Arafat sa scada cu 10% consumul de medicamente pe salvari sau la UPU".

"Sanatate, educatie, infrastructura sunt bazele acestui buget, evident pastrand cei 2% la aparare dintr-un Produs Intern Brut mai mare", a declarat Tudose, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro