Tudose, despre preturile carburantilor dupa supraacciza: "Eu cred ca nu vor creste." Ce s-a intamplat azi la pompa

Carburantii s-au scumpit azi semnificativ, odata cu intrarea in vigoare a supraaacizei la caburanti, introdusa de Ministerul Finantelor pentru a avea bani de pensii si salarii, desi premierul Mihai Tudose comenta ironic ca taxa nu ii va afecta pe romani. De pilda, in Capitala, la statia de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr.2, langa Casa Presei, litrul de benzina 95 a fost scumpit ieri cu 5 bani pe litru, pana la 4,82 lei/litru, iar azi costa 4,91 lei/litru, in timp ce motorina standard costa 4,82 lei/litru.

acum 77 luni (15 Sep 2017)

Carburantii s-au scumpit azi semnificativ, odata cu intrarea in vigoare a supraaacizei la caburanti, introdusa de Ministerul Finantelor pentru a avea bani de pensii si salarii, desi premierul Mihai Tudose comenta ironic ca taxa nu ii va afecta pe romani. Asta dupa ce si ieri compania OMV Petrom a aplicat o majorare de circa 5-6 bani, in functie de statie.

De pilda, in Capitala, la statia de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr.2, langa Casa Presei, litrul de benzina 95 a fost scumpit ieri cu 5 bani pe litru, pana la 4,82 lei/litru, iar azi costa 4,91 lei/litru, in timp ce motorina standard costa 4,82 lei/litru.

De asemenea, in statia de pe Str. Arghezi nr 3A, un litru de benzina costa pe 12 septembrie 4,76 lei, iar azi se vinde cu 4,89 lei. Motorina costa 4,72 lei/litru marti, iar astazi pretul este de 4,81 lei. De altfel, de la anuntul introducerii supraacizei, preturile au crescut continuu la pompa, cu peste 10 bani pe litru, in ton cu evolutia cotatiilor internationale, care s-au majorat pe fondul uraganului Irma din SUA. Totusi perioada aia de romantism cand faceau ce voiau pe aici s-a cam inchis", a afirmat recent prim-ministrul.

Tot el a comentat ironic reactiile publice fata de decizia luata de Palatul Victoria de a reintroduce supraacciza, care fusese eliminata a 1 ianuarie. "De o zi, doua, toata lumea este innebunita ca ia foc pompa de benzina. Am scos taxa de stalp, de care plangea toata lumea.

In realitate, preturile au scazut cu 50 de bani dupa eliminarea supraaccizei.

O noua majoare importanta, tot de 16 bani pe litru, este asteptata la 1 octombrie, fiindca Ministerul Finantelor a decis ca supraacciza sa se aplice in doua etape, pentru a nu afecta consumul. In sedinta din 30 august, Guvernul a aprobat Ordonanta de modificare a Codului Fiscal si majorarea accizelor pentru benzina si motorina gradual, in doua etape: cu 0,16 lei/litru, incepand cu 15 septembrie 2017, si cu inca 0,16 lei/litru, incepand cu 1 oct... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro