Tudose, despre plata defalcata a TVA: O sa fie in prima faza optional, dar de la 1 ianuarie va fi obligatoriu

Tudose, despre plata defalcata a TVA: O sa fie in prima faza optional, dar de la 1 ianuarie va fi obligatoriu

Poti sa faci asta sau nu, dar de la 1 ianuarie va fi obligatoriu pentru ca toata lumea vrea de la stat de toate, dar cand statul isi pune si el niste gardute, asta nu face decat sa usureze.

acum 62 luni (10 Aug 2017)

"O sa fie in prima faza optional, am inteles de la domnul ministru de Finante. Poti sa faci asta sau nu, dar de la 1 ianuarie va fi obligatoriu pentru ca toata lumea vrea de la stat de toate, dar cand statul isi pune si el niste gardute, asta nu face decat sa usureze. Nu pot sa pazesc 100.000 de agenti economici", a declarat Tudose, miercuri, la Romania TV, potrivit Agerpres.

Premierul a mai precizat ca 25% din banii pe care ii da un cetatean pe marfa si care ar trebui sa mearga la stat, de fapt dispar. "Cand te duci sa platesti un pachet de biscuiti ai pretul pe care il dai la tejghea cu doua componente: biscuitele-biscuite si TVA, ceea ce da romanul statului (...) adica fostul impozit pe circulatia marfurilor. (...) Astazi stam de vorba in Romania -- 25% din banii astia pe care ii da cetateanul pe marfa si care trebuie sa vina la stat, pleaca sau pleaca de tot, dispar. Prin diverse metode, unii nu platesc deloc si se roaga sa nu fie prinsi, altii avand mai multa sau mai putina imaginatie, dupa ce strang niste bani pe care nu ii varsa statului, declara firma in faliment", a adaugat Mihai Tudose. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro