Tudose considera ca politistul pedofil merita pedepsa cu moartea, dar Eugen Stan este eligibil pentru "mica gratiere"

Tudose considera ca politistul pedofil merita pedepsa cu moartea, dar Eugen Stan este eligibil pentru

De Legea recursului compensatoriu, adoptata de Parlament la propunerea Guvernului, va beneficia chiar si agentul Eugen Stan, de la Brigada de Politie Rutiera, pradatorul sexual care a agresat mai multi copii in ultimii ani. Asta pentru ca deputatii PSD, ALDE si UDMR din Comisia juridica au decis ca o pata de mucegai in celula in care un condamnat isi executa pedeapsa, poate aduce acestuia o scadere a sentintei cu o cincime, indiferent de gravitatea faptei comise si de alte considerente. Dupa ce Parchetul Sectorului 5 a lasat sa se inteleaga ca politistii Sectiei 18, care au instrumentat dosarul, ar fi ascuns ca Eugen Stan este colegul lor, procurorii afland intamplator de calitatea de politist a acestuia, fostul sef al unitatii de politie, Viorel Ilie, a iesit la contraatac. Victima poate fi orice copil: de la cel care merge la meditatii sau care face antrenamente sportive cu un mentor care prezinta o astfel de tulburare psihica, pana la copilul din centrul de plasament.

acum 33 luni (12 Jan 2018)

Inteleg ca politica mondiala e impotriva injectiei letale, dar nu stiu de ce trebuie sa platim noi. Dupa 3 la 10 ani e iar in parc si o ia de la capat", spunea miercuri seara Tudose.

De Legea recursului compensatoriu, adoptata de Parlament la propunerea Guvernului, va beneficia chiar si agentul Eugen Stan, de la Brigada de Politie Rutiera, pradatorul sexual care a agresat mai multi copii in ultimii ani. Asta pentru ca deputatii PSD, ALDE si UDMR din Comisia juridica au decis ca o pata de mucegai in celula in care un condamnat isi executa pedeapsa, poate aduce acestuia o scadere a sentintei cu o cincime, indiferent de gravitatea faptei comise si de alte considerente.

Pedepse prea mici pentru pedofili

Expertii atrag atentia ca pedepsele pentru infractiunile sexuale, mai ales cele comise asupra copiilor, sunt mici, iar agresorii, daca sunt prinsi si condamnati, ies prea repede din inchisoare. "Pedeapsa pentru agresiune sexuala, este de la 3 la 10 ani de inchisoare, cu circumstante agravante in cazul in care victima este minora. Ar trebui sa fie similare celor de la omor, pentru ca acesti indivizi distrug viata unor copii, le ucid viitorul. Sunt copii care au ajuns sa aiba, la randul lor, deviatii comportamentale sexuale, sociale, oameni carora li s-a schimbat viata prin astfel de agresiuni", a explicat, pentru "Adevarul", expertul criminolog Dan Antonescu.

Legea nu-si mai atinge scopul

La randul sau, avocatul Daniel Fenchiu spune ca rolul pedepsei este acela de a descuraja, iar proliferarea infractiunilor sexuale in Romania este o dovada ca pedepsele nu-si mai ating scopul. Din punctul meu de vedere, aceste fapte sunt comparabile cu infractiunea de omor. Nu ca fiecare din ele n-ar fi la fel de condamnabil. Insa pedeapsa aplicata trebuie sa fie diferita, pentru ca si consecintele, traumele suferite de victime sunt diferite", afirma Daniel Fenechiu. Atunci cand stabilesti pedepsele, tii cont si de beneficiile acest... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro