Tudorel Toader sustine ca Ministerul Justitiei si-a indeplinit atributiile: Termenul prelungit in cazul extradarii lui Sebastian Ghita este doar o masura de precautie. Ministerul sarb al Justitiei confirma primirea cererii din Romania

De asemenea, procurorii au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de la data de 14.07.2015, pana la data de 11.09.2015, fata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian. In cel de-al treilea dosar penal, Sebastian Ghita este acuzat de doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare a banilor, santaj, doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis de conducere. In acest al patrulea dosar, Sebastian Ghita este acuzat de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, doua infractiuni de dare de mita, santaj, cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

acum 77 luni (27 Apr 2017)

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, ca institutia pe care o conduce si-a indeplinit atributiile in cazul fostului deputat fugar Sebastian Ghita, iar prelungirea termenului pentru extradarea mogulului IT a fost doar o masura de precautie.

UPDATE 15.00: Ministrul sarb de Justitie a primit, joi, cererea oficiala de extradare a lui Sebastian Ghita, d ela omologii sai, a declarat pentru HotNews.ro, Milica Vuckovic, purtator de cuvant al institutiei.

Fostul deputat Sebastian Ghita a disparut din tara pe data de 19 decembrie si a fost prins, pe 14 aprilie, la Belgrad, unde avea acte de identitate false, dandu-se drept un student slovac. Intr-un prim dosar, procurorii DNA l-au acuzat pe mogulul IT de complicitate la inselaciune si fals in declaratii intr-o afacere cu produse petroliere care ar fi prejudiciat statul cu 20 de miliarde de lei vechi. In cel de-al doilea dosar, DNA a dispus urmarirea penala si plasarea sub control judiciar a lui Sebastian Ghita, in dosarul in care este acuzat ca l-a mituit pe primarul Ploiestiului pentru a obtine finantarea echipei de baschet Asesoft de la bugetul local al municipiului, Iulian Badescu. De asemenea, procurorii au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de la data de 14.07.2015, pana la data de 11.09.2015, fata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian. In cel de-al treilea dosar penal, Sebastian Ghita este acuzat de doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare a banilor, santaj, doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Pe 18 februarie 2015, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, era arestat preventiv intr-un dosar al DNA Ploiesti alaturi de afaceristul Vladimir Ciorba, fiind acuzat de fraudarea fondurilor europene desti... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro