Tudorel Toader spune ca a elaborat sesizarea catre CCR in dosarul "Belina", insa nu e treaba lui sa o depuna: Mai departe e problema decidentilor

Tudorel Toader spune ca a elaborat sesizarea catre CCR in dosarul

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, la Antena 3, ca va decide daca va sesiza Curtea Constitutionala in cazul Belina dupa ce va primi documentatia din partea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, precizand ca inca nu a primit un raspuns de la Toader si ca va sesiza CCR doar dupa ce il va primi si va vedea argumentele.

acum 65 luni (10 Oct 2017)

In cadrul Guvernului, in mod firesc, s-a adresat MJ sa faca acel draft de posibila sesizare, a spus Toader.

Tudorel Toader a precizat ca au fost discutii in Guvern despre sesizarea CCR, dar a spus categoric ca ministrul justitiei nu este abilitat sa o faca.

Intrebat daca a inaintat sesizarea premierului, Tudorel Toader a raspuns: "Eu nu am vorbit de la mine atunci in Guvern, am vorbit dupa draft". Nu va raspund eu daca exista sau nu un conflict politic. In Guvern a fost pusa in discutie posibilitatea sesizarii CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public prin DNA care ancheteaza procedurile si legalitatea adoptarii a doua HG", a declarat Tudorel Toader la Parlamentul Romaniei.

"Doamna ministru Shhaideh a facut o solicitare"

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, l-a contrazis, marti, pe premierul Tudose, sustinand ca el are pregatit draftul de sesizare al CCR in cazul dosarului Belina. Tudose a afirmat, luni, ca Toader nu a mai dat nici un semn dupa ce "a ramas ca se duce acasa sa cerceteze".

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, la Antena 3, ca va decide daca va sesiza Curtea Constitutionala in cazul Belina dupa ce va primi documentatia din partea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, precizand ca inca nu a primit un raspuns de la Toader si ca va sesiza CCR doar dupa ce il va primi si va vedea argumentele. El a spus ca pana la acest moment ministrul Justitiei nu a dat un raspuns si ca va lua o decizie numai dupa ce va vedea argumentatia.

"Doamna ministru Shhaideh a facut o solicitare, eu m-am adresat Ministerului Justitiei, de acolo mi s-a spus ca se cauta o fundamentare pentru a se vedea in ce masura se poate sesiza CCR. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro