Tudorel Toader: GRECO nu scrie legea in Romania. Niciodata o recomandare nu poate fi obligatorie

Tudorel Toader: GRECO nu scrie legea in Romania. Niciodata o recomandare nu poate fi obligatorie

Totusi, potrivit documentui constitutiv ale GRECO, adoptat in prima intrunire plenara din 1999, la care s-au adaugat amendamente ultima data in perioada 19 - 23 iunie 2017, specifica clar ca, in ceea ce priveste regulile de conformare la recomandari, "membrii GRECO trebuie sa respecte recomandarile continute in raportul de evaluare si sa le puna pe deplin in aplicare, in termenul stabilit de GRECO". 30 din Regulamentul de procedura GRECO prevede, in ceea ce priveste conformarea la recomandari: "1) Membrii GRECO trebuie sa se conformeze cu recomandarile facute in raportul de evaluare si sa le puna in practica in intregime intr-o limita de timp stabilita de GRECO.

acum 18 luni (14 May 2018)

Nu va imaginati ca vine corpul de experiti de la GRECO si stabileste niste solutii, dupa care Parlamentul se duce repede si le pune in aplicare. Ei dau niste recomandari, niste directii de evolutie a legislatiei, dupa care vor reveni sa vada modul in care au fost transpuse, preluate", a declarat Tudorel Toader, luni dimineata, la sediul ministerului. Ministrul Justitiei a mai spus ca nu GRECO scrie legea in Romania si ca grupul face doar recomandari si arata directiile. Stiu corespondenta aceea, am staruit la doua lucruri: Dati-mi comunicat oficial de la GRECO, nu sa-mi citeasca regulamentul, il stiu si eu, il stiti si dumneavoastra. Vineri seara, intr-o postare pe pagina personala de Facebook, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca a cerut GRECO comunicatul oficial referitor la "obligativitatea" recomandarilor din recentul raport si ca i s-a raspuns ca nu exista un astfel de act.

Totusi, potrivit documentui constitutiv ale GRECO, adoptat in prima intrunire plenara din 1999, la care s-au adaugat amendamente ultima data in perioada 19 - 23 iunie 2017, specifica clar ca, in ceea ce priveste regulile de conformare la recomandari, "membrii GRECO trebuie sa respecte recomandarile continute in raportul de evaluare si sa le puna pe deplin in aplicare, in termenul stabilit de GRECO". 30 din Regulamentul de procedura GRECO prevede, in ceea ce priveste conformarea la recomandari: "1) Membrii GRECO trebuie sa se conformeze cu recomandarile facute in raportul de evaluare si sa le puna in practica in intregime intr-o limita de timp stabilita de GRECO. 2)In conformitate cu articolul 15, paragraful 6, al Statutului, membrii trebuie, in decurs de 18 luni dupa adoptarea raportului de evaluare, sa transmita GRECO un raport de prezentare a situatiei care sa arate masurile luate pentru a da curs recomandarilor din raportul de evaluare. Ce spune raportul anual al GRECO Raportul anual al Grupului Statelor Impotriva Coruptiei al Consiliului Europei (GRECO), publicat la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro