Tudorel Toader, facut Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova. Despre modificarea legilor Justitiei: "Nu judecati proiectul in faza in care se afla astazi"

Tudorel Toader, facut Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova. Despre modificarea legilor Justitiei:

Prin urmare, nu judecati proiectul de lege, in faza in care se afla astazi, asteptati forma finala, care va putea suferi modificari, precum am spus pe data de 23 august, cand am enuntat posibile directii de modificare, cand am vorbit despre posibilitatea de a consacra Inspectia Judiciara ca o institutie autonoma, nici sub umbrela MJ-ului, nici sub cea a CSM-ului, asa cum este si in alte tari", a declarat la Craiova Tudorel Toader, Ministrul Justitiei.

acum 38 luni (6 Oct 2017)

Ministrul Justitiei a vorbit la Craiova despre proiectul de modificare a legilor Justitiei. Ieri am auzit o voce la Radioul Public, n-am recunoscut-o, cred ca era un jurist, care intreba de ce nu am solicitat avizul Comisiei de la Venetia, din august, mai demult, pentru ca intre timp ajunge si acesta? Studentii facultatilor de drept sunt foarte bine pregatiti, ei duc pana la urma aceasta putere judecatoreasca, se regasesc sau se vor regasi in celelalte doua puteri si am deplina incredere in capacitatea lor, in puterea si dorinta lor de a se specializa. Prin urmare, nu judecati proiectul de lege, in faza in care se afla astazi, asteptati forma finala, care va putea suferi modificari, precum am spus pe data de 23 august, cand am enuntat posibile directii de modificare, cand am vorbit despre posibilitatea de a consacra Inspectia Judiciara ca o institutie autonoma, nici sub umbrela MJ-ului, nici sub cea a CSM-ului, asa cum este si in alte tari", a declarat la Craiova Tudorel Toader, Ministrul Justitiei. Ministrul Justitiei a primit la Craiova titlul de Doctor Honoris Causa si a sustinut disertatia "Echilibrul puterilor in arhitectura statului de drept". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro