Tudorel Toader face public proiectul de modificare a Legilor Justitiei, care a iscat deja un val de critici in randul institutiilor de forta si in societatea civila

VEZI AICI DOCUMENTUL PUBLICAT DE MJ Proiectul contine o serie de modificari, printre care numirea procurorului general si a procurorilor sefi ai DNA si DIICOT de catre CSM la propunerea ministrului Justitiei, preluarea Inspectiei Judiciare de catre Ministerul Justitiei, precum si infiintarea unei directii specializate in efectuarea urmaririi penale pentru infractiunile savarsite de magistrati. Proiectul de lege mai prevede ca, in termen de sase luni de la intrarea in vigoare a legii, sa se reglementeze organizarea si functionarea, in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a unei directii specializate in efectuarea urmaririi penale pentru infractiunile savarsite de judecatori si procurori.

acum 63 luni (30 Aug 2017)

Ministerul Justitiei a facut public, miercuri seara, proiectul de modificare a Legilor Justitiei, trimis pentru avizare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) de ministrul Tudorel Toader.

VEZI AICI DOCUMENTUL PUBLICAT DE MJ

Proiectul contine o serie de modificari, printre care numirea procurorului general si a procurorilor sefi ai DNA si DIICOT de catre CSM la propunerea ministrului Justitiei, preluarea Inspectiei Judiciare de catre Ministerul Justitiei, precum si infiintarea unei directii specializate in efectuarea urmaririi penale pentru infractiunile savarsite de magistrati.

Conform aceleiasi surse, ministrul Justitiei va avea prerogativa de a selecta candidaturile pentru functiile de conducere, avand obligatia ca la finalul procedurii sa inainteze CSM cel putin doua propuneri de numire, iar CSM, in cadrul unei proceduri transparente, va dispune asupra numirii in functia de conducere.

Proiectul de lege mai prevede ca, in termen de sase luni de la intrarea in vigoare a legii, sa se reglementeze organizarea si functionarea, in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a unei directii specializate in efectuarea urmaririi penale pentru infractiunile savarsite de judecatori si procurori.

Ministrul Tudorel Toader a anuntat, miercuri, in sedinta de Guvern, ca proiectul de modificare a legilor Justitiei va fi prezentat in Guvern dupa primirea avizului de la CSM.

"Cum primim avizul de la CSM, vedem modificarile pe care le putem retine, prezentam proiectul de lege in Guvern, il vom supune aprobarii dumneavoastra, dupa care, de va fi aprobat, proiectul de lege isi urmeaza cursul firesc, in procedura de legiferare la Parlament", a spus ministrul Toader, dupa ce a fost intrebat de premierul Mihai Tudose care este stadiul pachetului legilor Justitiei.

Totodata, ministrul de resort a declarat ca proiectul pentru modificarea pachetului de legi ale Justitiei ajunge, in cursul zil... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro