Tudorel Toader: CEDO se pronunta marti pe decizia pilot referitoare la situatia din penitenciare. "Sper intr-o decizie echilibrata"

Tudorel Toader: CEDO se pronunta marti pe decizia pilot referitoare la situatia din penitenciare.

"Ceea ce discutam noi aici reprezinta un segment din politica penala, dar si o parte din masurile pe care CEDO le asteapta fata de starea de aglomeratie si a conditiilor din penitenciare.

acum 45 luni (24 Apr 2017)

"Ceea ce discutam noi aici reprezinta un segment din politica penala, dar si o parte din masurile pe care CEDO le asteapta fata de starea de aglomeratie si a conditiilor din penitenciare. Ca ministru al Justitiei, ce as putea afirma in asteptarea deciziei: Guvernul a initiat o serie de masuri consistente pentru inlaturarea conditiilor precare, pentru indeplinirea exigentelor stabilite de Conventia Drepturilor Omului, legislatia Romaniei si jurisprudenta CEDO: modernizarea penitenciarelor, constructia de noi penitenciare, legea gratierii, legea recursului compensatoriu", a precizat ministrul Justitiei. De asemenea, el a declarat ca, dupa decizia CEDO, va prezenta o foaie de parcurs pentru indeplinirea cerintelor instantei. "Cu speranta ca judecatorii europeni cunosc realitatea din Romania, ca judecatorii nu se asteapta la faptul ca noi sa fim cei mai buni si sa implementam cele mai inalte standarde. r.), sper intr-o decizie echilibrata care sa inteleaga conditiile concrete de la noi, o decizie dupa care vom veni cu acea foaie de parcurs, masurile pe care le vom lua pentru indeplinirea tuturor deciziilor din decizie", a mai declarat Tudorel Toader in fata senatorilor juristi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro