Tudorel Toader, avertisment pentru Kovesi: Intr-un fel sau altul, va exista o raspundere

Prezent in studioul Antena 3, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a vorbit despre cel de-al patrulea refuz al Laurei Codruta Kovesi de a se prezenta in fata comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, pe motiv ca nu detine informatii care sa faca subiectul anchetei.

acum 41 luni (17 Nov 2017)

Prezent in studioul Antena 3, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a vorbit despre cel de-al patrulea refuz al Laurei Codruta Kovesi de a se prezenta in fata comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, pe motiv ca nu detine informatii care sa faca subiectul anchetei. Potrivit ministrului, fiecare persoana are obligatia de a respecta legea, precum si libertatea de a o incalca legea, dar sefa DNA trebuie sa tina cont ca , intr-un fel sau altul, va exista "o raspundere" .

Marti, 14 noiembrie, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi,a refuzat, pentru a patra oara, invitatia din partea comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, pe motiv ca nu detine informatii sau documente necesare clarificarii imprejurarilor si cauzelor in care s-au produs evenimentele supuse cercetarii parlamentare.

Sefa DNA a fost rechemata pentru a patra oara in fata comisiei parlamentara, ultima invitatie fiind facuta dupa ce Curtea Constitutionala a publicat, in Monitorul Oficial, o decizie potrivit careia Laura Codruta Kovesi este obligata sa se prezinte la comisie, refuzul fiind considerat o incalcare a autoritatii Parlamentului si un caracter neloial fata de valorile c si principiile onstitutionale . ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro