Tudorel Toader: Anchetarea procurorilor care au facut dosarul OUG 13 este "o consecinta mai mult decat fireasca"

Eram in prima zi ca ministru cand am sustinut in fata Curtii exceptia ridicata, pe care Curtea a admis-o, constatand un conflict juridfic de natura constitutionala intre puteri pentru ca de buna seama pentru oricine e faptul ca un procuror cu deplin respect fata de functie nu poate sa ancheteze nici oportunitatea, nici constitutionalitatea adoptarii unui act normativ pentru ca avem o lege 24/2000 cu multe modificari, care ne descrie tehnica legislativa care lasa libertatea decidentului in aprecierea oportunitatii", a declarat Tudorel Toader.

acum 31 luni (13 Sep 2017)

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca actiunea disciplinara demarata de Inspectia Judiciara impotriva celor trei procurori, care au anchetat modul de adoptare a OUG 13, reprezinta "o consecinta mai mult decat fireasca", informeaza, marti, Mediafax.

Referindu-se la propunerea din proiectul de modificare a legilor Justitiei, privind trecerea Inspectiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justitiei, Toader a vorbit despre conflictul existent intre CSM si Inspectia Judiciara si existenta unei "incompatibilitati intre functii". Eram in prima zi ca ministru cand am sustinut in fata Curtii exceptia ridicata, pe care Curtea a admis-o, constatand un conflict juridfic de natura constitutionala intre puteri pentru ca de buna seama pentru oricine e faptul ca un procuror cu deplin respect fata de functie nu poate sa ancheteze nici oportunitatea, nici constitutionalitatea adoptarii unui act normativ pentru ca avem o lege 24/2000 cu multe modificari, care ne descrie tehnica legislativa care lasa libertatea decidentului in aprecierea oportunitatii", a declarat Tudorel Toader. O consecinta mai mult decat fireasca pentru ca nu imi inchipui ca un procuror din Romania sa nu stie ca el e in paradigma infaptuirii si aplicarii normei si nu in paradigma adoptarii unui act normativ", a mai spus ministrul Justitiei. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro