Tudorel Toader a scuipat mana care i-a fost intinsa

Tudorel Toader a scuipat mana care i-a fost intinsa

> Opt dintre cei 18 membri CSM care au votat pachetul de legi ale Justitiei elaborate de ministrul Tudorel Toader ar fi preferat sa dea un aviz pozitiv, dar cu observatii - si nu aviz negativ, asa cum au preferat ceilalti zece membri. Care se adauga unui semnal inca si mai robust venit din partea magistratilor: la ora la care scriu, in jur de 2.500 de judecatori si procurori au semnat un protest impotriva intentiilor lui Tudorel Toader de a promova legile in forma neschimbata.

acum 57 luni (5 Oct 2017)

>

Opt dintre cei 18 membri CSM care au votat pachetul de legi ale Justitiei elaborate de ministrul Tudorel Toader ar fi preferat sa dea un aviz pozitiv, dar cu observatii - si nu aviz negativ, asa cum au preferat ceilalti zece membri.

Pot crede ca unii dintre cei opt - printre care si sefa Inaltei Curti, Cristina Tarcea - au sperat sincer la o solutie necontondenta: avizam pozitiv, dar rediscutam cele 4-6 propuneri cu adevarat periculoase pentru sistemul judiciar.

Dar ce a facut Tudorel Toader cu aceasta mana care i-a fost intinsa ar trebui sa le arate ca au sperat degeaba: ministrul nu intentioneaza sa schimbe nimic din pachetul de legi, chiar daca avizul a fost negativ. Razgandirea, spune aceasta, i-a fost provocata chiar de Tudorel Toader, care a spus ca pachetul legislativ merge mai departe in forma initiala, indiferent daca in CSM a fost avizat negativ. Este destul de limpede cam ce ar fi facut ministrul daca avizul iesea asa cum ar fi vrut cei opt: ar fi defilat doar cu faptul ca avizul este pozitiv si ar fi ignorat complet punctele litigioase care urmau sa fie negociate. Ar fi fost nu doar o pretioasa victorie de imagine, amplificata in mod corespunzator de propaganda Mafiei, ci si o victorie pur si simplu, in care castigatorul ia totul si nu arata nicio indurare pentru cel invins.

Dintre cei opt membri CSM care ar fi preferat aviz pozitiv, pot numi cel putin trei despre care sunt convins ca nu-si regreta votul - daca nu cumva chiar au fost parte la construirea capcanei: reprezentantii societatii civile, Victor Alistar si Romeu Chelariu, si judecatoarea Gabriela Baltag, cea careia ii tot curg mucii prin studiourile Antenei 3. Sunt curios daca vreunul dintre ei gaseste o cale prin care, la fel ca Cristina Tarcea, sa arate magistratilor care i-au ales in CSM ca au inteles, si ei, capcana. Care se adauga unui semnal inca si mai robust venit din partea magistratilor: la ora la care scriu, in jur de 2.500 de judecatori s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro