Tudor Giurgiu, regizorul filmului "De ce eu?": Cazul Panait ar trebui redeschis

Regizorul filmului "De ce eu?", Tudor Giurgiu, a declarat, miercuri seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca justitia romana ar trebui sa redeschida cazul mortii procurorului Cristian Panait. "Eu nu l-am cunoscut pe Panait, dar acum am senzatia ca il cunosc, il simt si mi se pare inadmisibil ca, intr-un stat unde se are acces la interceptari, cand s-a facut ancheta asupra mortii lui Panait, nimeni nu s-a intrebat ce s-a intamplat.

acum 97 luni (26 Feb 2015)

Regizorul filmului "De ce eu?", Tudor Giurgiu, a declarat, miercuri seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca justitia romana ar trebui sa redeschida cazul mortii procurorului Cristian Panait. care prezinta povestea procurorului Cristian Panait, sa faca "o radiografie pe cat de clara si limpede" a modului in care functiona justitia in trecut.

In viziunea regizorului, cazul Panait "este o pata neagra, una din multele pe obrazul justitiei romane" si, din punct de vedere moral, "acest caz ar trebui redeschis la un moment dat".

"Eu nu l-am cunoscut pe Panait, dar acum am senzatia ca il cunosc, il simt si mi se pare inadmisibil ca, intr-un stat unde se are acces la interceptari, cand s-a facut ancheta asupra mortii lui Panait, nimeni nu s-a intrebat ce s-a intamplat. Se putea intra in arhivele serviciului secret al Ministerului Justitiei, desfiintat de Monica Macovei (...) Mi se pare anormal ca un astfel de caz a fost clasat patru luni mai tarziu si verdictul a fost ca acest om a fost nebun. Eu cred ca este o pata neagra, una din multele pe obrazul justitiei romane si m-as bucura ca acest caz sa fie redeschis. Cred, moral vorbind, ca acest caz ar trebui redeschis, la un moment dat", a spus regizorul roman.

Tudor Giurgiu a tinut sa sublinieze ca nu este un film despre actualul premier, Victor Ponta. Nu e un film despre premier, personajul nostru e Cristian Panait si sigur ca publicul o sa vada. Mi-am propus sa fac o radiografie pe cat de clara si limpede a acelor ani, cand justitia functiona, aparent, dar credeai ca nu era niciun corupt in Romania", a mai declarat Tudor Giurgiu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro