Tudor Chiuariu s-a autosuspendat de ochii lumii

Tudor Chiuariu s-a autosuspendat de ochii lumii

Daca liberalii vor evita in continuare sa transeze cazul lui Chiuariu in partid, fostul ministru al Justitiei va inceta sa mai fie membru al PNL odata cu inregistrarea statutului noului PNL, care prevede ca "persoana condamnata penal definitiv pierde de drept si automat calitatea de membru PNL".

acum 63 luni (13 Jan 2015)

"Am luat decizia de a ma autosuspenda din Partidul National Liberal, pana la clarificarea situatiei legate de acuzatiile formulate saptamana trecuta. Fac acest gest pentru ca nu vreau ca acuzatii nefondate sa fie prilej de atacuri politice impotriva PNL, partidul in care am intrat acum 18 ani si de care se leaga intreaga mea activitate politica.

Prin decizia de a se autosuspenda, Tudor Chiuariu incearca sa scape de excluderea din partid pentru ca liberalii, prin vocea liderului Alina Gorghiu, i-au cerut lui Chiuariu sa-si prezinte demisia din PNL pana pe 23 ianuarie, cand va avea loc urmatoarea sedinta a liberalilor, in caz contrar, urmand a solicita excluderea acestuia din partid.

Gestul lui Chiuariu este insa unul de fatada, pentru ca decizia de autosuspendare din partid ii ofera posibilitatea sa revina mult mai usor in PNL decat daca ar fi demisionat sau daca ar fi fost exclus. Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, arata ca in cazul lui Chiuariu se impunea demisia, decizia sa de a se autosuspenda fiind in contradictie cu Regulamentul noului PNL. "Institutia autosuspendarii conform Statutului marelui PNL exista numai in situatii in care un membru al PNL ocupa o functie care este incompatibila fie cu calitatea de membru, fie cu functia pe care o detine in partid, ceea ce nu este cazul domnului Chiuariu.

Excluderea lui Chiuariu este analizata in PNL inca de anul trecut, atunci cand fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a primit trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare in dosarul "Posta Romana". Daca liberalii vor evita in continuare sa transeze cazul lui Chiuariu in partid, fostul ministru al Justitiei va inceta sa mai fie membru al PNL odata cu inregistrarea statutului noului PNL, care prevede ca "persoana condamnata penal definitiv pierde de drept si automat calitatea de membru PNL". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro