Tudor Chirila, precizari dupa ce a criticat trupele de coveruri la Vocea Romaniei: "Fac bani pe spinarea celor care au compus piesele pe care le canta ei"

Tudor Chirila, precizari dupa ce a criticat trupele de coveruri la Vocea Romaniei:

In cel de-al cincilea episod al emisiunii Vocea Romaniei, Tudor Chirila si-a exprimat pozitia fata de trupele de coveruri, dupa ce una dintre concurente a precizat ca este solista unui astfel de grup. Artistul s-a declarat deranjat de faptul ca "oameni talentati, care nu sunt neaparat interpreti, ci si compozitori, aleg sa traiasca intr-o chestie confortabila, cantand muzica altora, in loc sa se chinuie sa faca muzica lor, sa aiba un minim de orgoliu de a fi creator." Chirila este de parere ca "o trupa de coveruri in plus e un atentat la creativitate si compozitie", fiind de parere ca Romania are multe de spus la nivel de compozitie si are nevoie de creativitate.

acum 93 luni (1 Oct 2016)

In cel de-al cincilea episod al emisiunii Vocea Romaniei, Tudor Chirila si-a exprimat pozitia fata de trupele de coveruri, dupa ce una dintre concurente a precizat ca este solista unui astfel de grup. Artistul s-a declarat deranjat de faptul ca "oameni talentati, care nu sunt neaparat interpreti, ci si compozitori, aleg sa traiasca intr-o chestie confortabila, cantand muzica altora, in loc sa se chinuie sa faca muzica lor, sa aiba un minim de orgoliu de a fi creator." Chirila este de parere ca "o trupa de coveruri in plus e un atentat la creativitate si compozitie", fiind de parere ca Romania are multe de spus la nivel de compozitie si are nevoie de creativitate. "Exista o foarte mare blazare si relaxare la oamenii care canta coveruri" Solistul trupei Vama a subliniat ca in cazul trupelor de coveruri castigul este imediat, insa sustine ca o persoana care canta piesele altcuiva nu se poate numi muzician. La scurt timp dupa incheierea emisiunii, Chirila a revenit cu un text pe pagina de Facebook in care a facut noi precizari, explicand ca nu acuza trupele mici care incearca sa castige un ban, ci pe cele mari care refuza evolutia, dar si ca afirmatiile lui nu au vizat reinterpretarile si coverurile pline de creativitate, ci interpretarile plictisite ale acelorasi piese celebre. Influentele nu se pot evita, dar in toate incercarile mele de a scrie muzica mi-am propus sa fiu original, sa scriu muzica originala mai ales ca linie melodica. Si daca nici asa nu functioneaza, rogi pe cineva sa scrie cantece pentru tine, pe stilul tau si pentru personalitatea ta. si Beatles au inceput cantand coveruri prin Hamburg, si Rolling Stones au inceput cu coveruri, dar nu au ramas in punctul ala. Le-au folosit ca sa invete, sa devina niste live performeri mai buni si apoi au inceput usor-usor sa-si scrie propriile piese. "Nu e vorba de bani, ci de principiu" Sa vii la Vocea Romaniei ca sa mai prinzi o nunta mi se pare trist. Dar se presupune ca show-ul asta e doar un punct de plecare s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro