Tudor Chirila, despre declaratia "heirupista" a lui Iohannis: "Trebuie sa fii prost sau angajat Antena sa nu recunosti ca ANAF a procedat legal"

Tudor Chirila, despre declaratia

Intr-un mesaj publicat pe Facebook, artistul precizeaza ca "trebuie sa fii prost sau angajat Antena 3 incat sa nu recunosti/realizezi ca ANAF a procedat absolut legal in chestiunea recuperarii, la fel cum trebuie sa fii din nou prost incat sa nu observi ca libertatea de exprimare nu are nicio legatura cu recuperarea unui prejudiciu si nici licenta de emisie cu sediul." Cand ANAF - care nu a fost in stare sa recupereze zecile de milioane de euro devalizati in diversele dosare de coruptie - face un pas in acasta directie, Presedintele Romaniei afirma ca libertatea de exprimare risca sa fie "suprimata" de o "banala chestiune adiministrativa".

acum 98 luni (18 Feb 2016)

Aceasta declaratie: "In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. Reactia presedintelui este cel putin surprinzatoare, in conditiile in care, cu doar cateva ore inaintea sa, premierul Dacian Ciolos a sustinut in plenul Senatului ca ANAF n-a facut altceva decat sa puna in aplicare o decizie a Justitiei. Amintim ca luni, 15 februarie, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat ca sediile televiziunilor Antena 1 si Antena 3 trebuie eliberate in termen de cinci zile, inspectorii prezentandu-le reprezentantilor televiziunilor notificarea de evacuare pentru a pune in executare sentinta penala din 2013, potrivit careia statul a intrat in posesia imobilelor. Intr-un mesaj publicat pe Facebook, artistul precizeaza ca "trebuie sa fii prost sau angajat Antena 3 incat sa nu recunosti/realizezi ca ANAF a procedat absolut legal in chestiunea recuperarii, la fel cum trebuie sa fii din nou prost incat sa nu observi ca libertatea de exprimare nu are nicio legatura cu recuperarea unui prejudiciu si nici licenta de emisie cu sediul." De asemenea, artistul a subliniat ca se asteapta ca "papusile de la televizor sa-i sara la beregata". In ceea ce-l priveste pe presedintele Romaniei, Chirila este de parere ca "s-a amestecat in bunul mers al institutiilor statului", cand de fapt ar trebui sa-i apere pe oameni. Presedintele Iohannis considera ca atunci cand trebuie recuperati (de mai bine de un an) banii statului, actiunea ANAF (recuperatorul) este pripita. Cand ANAF - care nu a fost in stare sa recupereze zecile de milioane de euro devalizati in diversele dosare de coruptie - face un pas in acasta directie, Presedintele Romaniei afirma ca libertatea de exprimare risca sa fie "suprimata" de o "banala chestiune adiministrativa". Trebuie sa fii prost sau angajat Antena 3 incat sa nu recunosti/realizezi ca ANAF a procedat absolut legal in chestiunea recuperarii, la fel cum trebuie sa fii din nou prost incat sa nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro