Tu ai cu adevarat grija de copilul tau? Sfaturi pentru siguranta celor mici

Tu ai cu adevarat grija de copilul tau? Sfaturi pentru siguranta celor mici

Datele facute publice de companiile de securitate si de organizatiile internationale care se ocupa de asigurarea unui mediu sanatos pentru copiilor sunt ingrijoratoare si, din nefericire, parintii sunt primii care trebuie sa actioneze pentru a face din PC (smartphone sau tableta) si din Internet un loc mai sigur pentru copiii lor. Nimeni nu poate nega faptul ca faciliteaza accesul la informatii, la continut distractiv si ne ofera posibilitatea de a comunica instant cu persoane din toate colturile lumii, dar avand in vedere ca varsta de la care copiii incep sa acceseze mediul online este in medie de opt ani, trebuie luate masuri de precautie. Daca cel mic foloseste un PC sau o tableta cu Windows 8, poti monitoriza mai usor activitatea copilului tau cu optiunea Family Safety prin setarea de filtre de navigare pe Internet si limite de timp, monitorizarea si restrictionarea accesului la anumite aplicatii din Windows Store si accesul la rapoarte care iti arata traseul copilului tau pe Internet. Daca ii spui sa nu dea cheile de la casa nimanui, explica-i sa tina cont de acest sfat si cand vine vorba de datele personale, dar si de parole.

acum 92 luni (6 Apr 2015)

Datele facute publice de companiile de securitate si de organizatiile internationale care se ocupa de asigurarea unui mediu sanatos pentru copiilor sunt ingrijoratoare si, din nefericire, parintii sunt primii care trebuie sa actioneze pentru a face din PC (smartphone sau tableta) si din Internet un loc mai sigur pentru copiii lor.

Pericolele care ii pandesc pe copii in mediul online

Internetul poate fi considerat cea mai mare democratie pentru ca este mediul in care oricine se poate exprima liber, oricine poate expune continut si oricine poate fi altcineva. Totusi, la fel cum in viata reala exista si oameni rai, pareri nocive si comportamente neadecvate, asa si continutul din online poate fi violent, poate sa dezinformeze sau poate fi nepotrivit pentru cei mici.

Internetul a devenit o parte a vietii de zi cu zi, atat pentru noi cat si pentru cei mici. Nimeni nu poate nega faptul ca faciliteaza accesul la informatii, la continut distractiv si ne ofera posibilitatea de a comunica instant cu persoane din toate colturile lumii, dar avand in vedere ca varsta de la care copiii incep sa acceseze mediul online este in medie de opt ani, trebuie luate masuri de precautie.

Potrivit unui studiu efectuat de Organizatia Salvati Copiii, majoritatea copiilor afirma ca folosesc internetul zilnic sau aproape zilnic (78% dintre participantii la studiu). Mai mult, 61% dintre copii afirma ca, intr-o zi de scoala obisnuita, petrec pe internet aproximativ una sau doua ore. Majoritatea navigheaza pe Internet din mai multe locuri si folosind mai multe tipuri de dispozitive. Comparativ cu datele din 2013, se pastreaza procentul ridicat al copiilor care petrec timp online de acasa, din camera proprie, insa, cum era de asteptat, exista o crestere de aproximativ 10% a celor care acceseaza internetul folosind tehnologii mobile (telefoane smart sau tablete). Potrivit aceluiasi studiu, 58% dintre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro